Baixa del centenar el nombre de pacients ingressats per Covid-19

Avui hi ha 86 persones ingressades entre l'Hospital de Mataró i l'Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, 50 menys que dimarts

El Consorci Sanitari del Maresme registra un important alleugeriment de la pressió hospitalària de pacients amb Covid-19. Segons l’actualització d’aquest divendres, avui hi ha 86 persones ingressades per coronavirus entre l’Hospital de Mataró i l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. Dimarts, el nombre de pacients ingressats als dos centres era de 136. D’aquesta manera, en comparació amb ara fa tres dies hi ha 50 persones menys ingressades.

Si ens fixem per centres sanitaris, a l’Hospital de Mataró hi ha 33 persones ingressades menys que dimarts. Concretament, s’ha passat de 91 pacients hospitalitzats dimarts a 58 avui. A l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena entre dimarts i avui hi ha 17 persones ingressades menys, passant de 45 a 28.

Aquest descens, però, encara no es fa palès a la unitat de cures intensives, on des de dimarts el nombre de pacients ingressats és de 18.

 

Les dades de Mataró segueixen a la baixa

A Mataró, els indicadors epidemiològics de la Covid-19 segueixen en descens. El risc de rebrot ha baixat dels 500 punts per primer cop en gairebé un mes i mig. Ara mateix, aquest índex se situa en els 479 punts. La velocitat de contagi també segueix a la baixa i és ja de 0,79. Durant l’última setmana s’han detectat 334 positius de Covid-19 fent 8.221 proves PCR o testos d’antígens, el que deixa una positivitat del 5%.

 

Informa: S.Ruiz