Aposta pel ioga per a pacients en tractament oncològic

El Consorci Sanitari del Maresme i la Fundació Lotus Blau signen un conveni que posa en valor les sessions gratuïtes de ioga que la Fundació fa amb pacients d'oncologia des del 2011. Núria Buscà, de Lotus, i Rosa Monteis, del CSdM, exposen l'acord.

Núria Buscà i Rosa Monteis durant l'Entrevista de Mataró Ràdio
Núria Buscà i Rosa Monteis durant l'Entrevista de Mataró Ràdio

El Consorci Sanitari del Maresme i la Fundació Lotus Blau han formalitzat amb la signatura d'un conveni el servei gratuït de ioga que l'associació Lotus ofereix a pacients amb càncer des de l'any 2011. Rosa Monteis, referent d'Humanització del Consorci Sanitari, explica a l'Entrevista de Mataró Ràdio que amb el conveni es fa un reconeixement a les activitats gratuïtes de Lotus Blau. Des de l'any 2011, més de 1.500 pacients oncològics s'han beneficiat d'aquestes sessions de ioga. Núria Buscà, presidenta de la Fundació Lotus considera que les sessions de ioga ajuden en el tractament del càncer.

 

ROSA MONTEIS, referent Humanització CSdM
S'ha de dir i és important que quedi clar, que Lotus col·labora amb el Consorci Sanitari del Maresme des del 2011. És a dir, porta una trajectòria. I vam dir, hi ha d'haver un reconeixement.

NÚRIA BUSCÀ, presidenta Fundació Lotus Blau
Des del moment que et fan un diagnòstic es posen en marxa un munt de pors i malestar. I creiem que aquesta activitat ajuda. I ho demostrem a nivell de que la gent està contenta.

ROSA MONTEIS
Totes aquestes activitats són gratuïtes i tenen molt bona acollida. I vam pensar que hi havia d'haver aquest reconeixement.

La signatura del conveni va tenir lloc el 2 d'octubre. Per part del Consorci va signar el nou gerent Rafael Lledó. Per part de Lotus Blau, la seva presidenta Núria Buscà.

Les sessions de ioga restauratiu s'ofereixen a pacients amb tractament oncològic, tenen una durada aproximada de tres mesos i tenen lloc a les instal·lacions de la Fundació Lotus Blau.