×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Al 2020 el tabac també fora de les terrasses

Fumar un cigarro prenent un cafè o una cervesa en una terrassa a Catalunya ja no serà possible. Aquesta és la mesura que prepara l’Agència de Salut Pública de la comunitat catalana de cara l’any 2020. L’aplicació d’aquesta mesura és a causa de l’increment del nombre de fumadors durant l’any 2018 al territori català. Un percentatge de fumadors que ha passat d’un 24% a un 25,6%.  Aquest increment trenca amb la tendència decreixent que portava Catalunya des de 1990.

Des de Mataró Audiovisual  hem sortit al carrer per conèixer les primeres impressions de la gent.

A més de les terrasses a l’aire lliure, la nova normativa preveu prohibir el consum de tabac a les marquesines d’autobús, en recintes esportius, i en l’interior dels cotxes. L’objectiu de l’Agència de Salut Pública de Catalunya és conscienciar i obtenir el suport dels comerços, restaurants, ajuntaments i altres implicats per limitar l’exposició al fum del tabac. Tanmateix, la gent es mostra reticent a la nova mesura.

D’altra banda, el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes tenen la intenció d’augmentar les inspeccions en les terrasses semi tancades, ja que és en aquestes on més s’incompleix la llei i en la que més afectats es veuen els fumadors passius.

 

Informa: A.Durán / E.Andrés