858, nou record de contagis diaris a Mataró

La capital del Maresme, amb 7.682 punts de risc de rebrot, se situa entre les 20 ciutats de tota Catalunya amb aquest indicador més alt

Fotografia: tvmataró

Mataró ha polvoritzat alguns dels records que sostenia pel que fa a les dades Covid. Segons el portal de Salut, a la setmana compresa entre el dia 14 i el 20 de gener la ciutat va assolir un risc de rebrot de 7.682, el més alt de tota la pandèmia. En aquest període, es van detectar 4.572 positius situant la velocitat transmissió del virus en 1,27. També en aquesta mateixa setmana, es va superar el record diari de contagis. Va ser el dimarts 18 de gener. Va ser llavors quan es van donar a conèixer 858 nous positius.

L’únic indicador que millora en les 3 darreres setmanes és el percentatge de variació dels casos confirmats. S’ha reduït a la meitat. Ara donen positiu el 3,79% de PCRs o tests d’antígens que es practiquen a la ciutat mentre que del 12 al 18 de gener, aquest percentatge s’elevava al 8,17%.

Aquestes dades s’han traduït amb un lleu augment d’ingressats a l’Hospital de Mataró. Ara fa una setmana hi havia 42 pacients per Covid a planta i avui dia n’hi ha 46. Respecte a la Unitat de Cures Intensives (UCI), són 14 els ingressats. D’aquests, 2 són pacients considerats ‘postcovid’, és a dir, persones que ja han superat el virus però que encara estan recuperant-se dels seus símptomes. Pel que fa a les defuncions, en els darrers 7 dies se n’han produït 11, 8 més que ara fa dues setmanes.