30 anys vetllant per la salut mental a la comarca

El Servei de Rehabilitació Comunitària Maresme compta amb dispositius assistencials per aconseguir la recuperació psicosocial de les persones

El Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC)  Maresme ha celebrat el seu 30è aniversari. Aquest servei, impulsat pel Centre de Formació i Prevenció (CFP) de Mataró, vetlla per la salut mental dels seus usuaris a través de dispositius assistencials que treballen per aconseguir al recuperació psicosocial de persones amb trastorns mentals greus que visquin, sobretot, al Maresme Central.

Per celebrar l’efemèride, s’ha organitzat un acte a la seu de l’entitat a Mataró que ha comptat amb la presència, entre d’altres, de l’alcalde de Mataró, David Bote.

El president i director general del Centre de Formació i Prevenció, Jaume Clupés, ha celebrat l’aniversari del servei, destacant-ne el caràcter públic,  però ha recordat que els efectes de la pandèmia han fet augmentar els problemes de salut mental.

Jaume Clupés (president i director general del CFP): Bàsicament, el que celebrem també són 30 anys de servei públic. La pandèmia és una sacsejada social que el que fa és remoure situacions, sobretot en gent jove. La solitud i l’aïllament ha desencadenat un patiment excessiu en un col·lectiu important

Per la seva banda, l’alcalde de Mataró, David Bote ha fet una valoració “molt positiva” dels 30 anys d’aquest servei.

David Bote (alcalde de Mataró): És un servei molt necessari, aquest acompanyament a moltes persones que tenen aquest repte a la seva vida. Amb els professionals que hi treballen, conjuntament amb les famílies i l’administració, mirem d’oferir-los el millor acompanyament possible perquè puguin superar aquests hàndicaps i tenir a la vida amb les màximes condicions d’igualtat possible que qualsevol veí o veïna de la nostra ciutat i de la comarca”.

Des del Servei de Rehabilitació Comunitària s’impulsen diversos programes que inclouen activitats, suport familiar, programes comunitaris i programes específics.

Aquest servei és ara més necessari que mai, ja que des de la pandèmia els problemes de salut mental han augmentat. I és que segons dades del Departament de Salut de la Generalitat, una de cada quatre persones pot patir un trastorn mental al llarg de la seva vida.