“Tanquem 2020 prop de l’equilibri econòmic i volent recuperar l’autogestió”

Ho ha explicat el gerent del Consorci Sanitari del Maresme, qui també ha afirmat, que precisament l’equilibri en les comptes públiques, podria fer que el Consell Rector sol·liciti el retorn de l’autonomia de gestió per aquest 2021

El Consell Rector del Consorci Sanitari del Maresme podria demanar en els pròxims dies el retorn de l’autonomia de gestió per aquest 2021, després que l’ens hagi tancat l’any molt a prop de l’equilibri econòmic. Així ho ha explicat a micròfons de Mataró Audiovisual el gerent del Consorci, Ramón Cunillera, qui ha explicat que la comptabilitat pública de l’ens, aquella que es fa servir per valorar si cal intervenir l’autonomia de gestió d’un centre, es troba en situació d’equilibri. D’aquesta manera el gerent a volgut esclarir i matissar quina és la situació econòmica de l’ens. Explica que les amortitzacions no realitzades durant, aproximadament, els primers 18 anys del Consorci Sanitari del Maresme, són les que disparen el dèficit i el cronifiquen, fet que queda reflectit en els informes de comptabilitat financera. Aquest dèficit financer però, que marca xifres de fins a 60 milions d’euros, s’arrossega d’aquestes amortitzacions que no es van fer inicialment, i no te cap incidència en els comptes públics de l’ens, que són els que determinen temes com l’autonomia de gestió.

La intenció inicial del Consorci Sanitari del Maresme era recuperar l’autonomia de gestió durant el 2020, i precisament ja es va fer un pressupost pensant en això. Explica Cunillera però, que la situació generada per la Covid va obligar a replantejar l’any i va acabar capgirant el pressupost previst. Afirma que hi ha hagut uns ingressos i unes despeses atípics, però que tot i això, i sobretot gràcies a la compra extra de serveis fets pel CatSalut arran de la pandèmia, s’ha pogut tancar l’any en una situació econòmica pròxima a l’equilibri.

Informa: A.Gual/ S.Ruiz