Puja l’atur a Mataró i s’enfila fins als 10.104 treballadors desocupats

La tendència a l’alça es nota al conjunt de la comarca del Maresme que suma 182 persones a les llistes de l’atur

Fotografia: Mataró Audiovisual

L’atur registrava a Mataró una lleugera davallada en els darrers mesos fins que ha arribat el novembre. Les xifres s’han tornat a enfilar i la ciutat ha tancat el mes amb 10.104 persones a les llistes de desocupats, el que significa que són 61 persones més les que es troben sense feina a la ciutat respecte al mes d’octubre. Referent al novembre de l’any passat, el del 2019, a Mataró hi ha ara 1.534 aturats més.  Unes xifres que fan situar aquesta vegada la taxa d’atur en el 16,17 per cent, 0,9 punts més que el mes passat.

 Pel que fa al conjunt de la comarca, l’atur també s’incrementa lleugerament i manté la tendència dels darrers mesos. El Maresme ha tancat el mes de novembre fregant els trenta mil aturats, concretament amb 29.938, 182 persones més que a l’octubre. La taxa d’atur en àmbit comarcal se situa així al 14,36 per cent de la població total. Respecte fa un any la comarca del Maresme ara comptabilitza un augment de 4.692 persones sense feina.

 Si ens fixem en Catalunya, les xifres també augmenten. En aquest cas ho fa amb 189 persones respecte al mes d’octubre, una variació del 0,04 per cent que fa enfilar la xifra total de persones aturades a Catalunya a les 484.748. Un registre que no contempla les persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació.

M.Gómez