Xesco Gomar, responsable de l'Àrea d'Espais Naturals de la Diputació

El regidor portaveu del PSC a Mataró, repeteix com a diputat provincial. Diu a l'Entrevista de Mataró Ràdio que la seva àrea gestiona 14 parcs naturals i que 'hem d'interioritzar el concepte Infraestructura Verda per crear àrees verdes urbanes'

Xesco Gomar, diputat provincial responsable de l'Àrea d'Espais Naturals de la Diputació, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio
Xesco Gomar, diputat provincial responsable de l'Àrea d'Espais Naturals de la Diputació, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio

El regidor portaveu del grup municipal socialista, Xesco Gomar, repeteix com a diputat provincial. En aquest nou mandat ha estat nomenat responsable de l'Àrea d'Espais Naturals i Infraestructura Verda. En declaracions a l'Entrevista de Mataró Ràdio, Gomar ha posat en valor els 14 parcs naturals que gestiona la Diputació i que representen el 22% de la superfície de la província de Barcelona.

XESCO GOMAR, diputat provincial
Catorze parcs naturals, més de 100.000 hectàrees en més de 100 municipis i el 22% del territori de la província de Barcelona són aquestes parcs naturals. Una joia que tenim a la província, a vegades desconeguda. La volem donar a conèixer millor i que la gent la visita. Ara estem al voltant de 3 milions de visitants a l'any. I això ha de conviure amb la preservació d'aquests espais naturals.

El diputat provincial també s'ha referit al terme Infraestructura Verda, que és nou en aquesta etapa. Per Gomar, cal repensar l'urbanisme i apostar per les zones verdes sostenibles a les ciutats per fer front a les elevades temperatures com a conseqüència del canvi climàtic.
 

XESCO GOMAR
Com a element innovador i ensumant el que ha de venir, aquest concepte d'Infraestructura Verda l'hem de començar a interioritzar, sobretot els gestors públics. Hem passat un estiu radical i absolutament calorós. Si a l'espai urbà només trobem ciment i no trobem àrees verdes i zones verdes, està científicament demostrat que aquesta calor encara és més intensa.
 

Xesco Gomar ha indicat que la Diputació pot oferir assessorament i recursos humans i econòmics per a que els ajuntaments puguin apostar pels espais verds dins la zona urbana.