Xesco Gomar considera que la solució a la R1 no passa per un traspàs

El portaveu del grup municipal del PSC diu a l'Entrevista de Mataró Ràdio que 'la situació de Rodalies no és la que ens agradaria, però tots sabem que el traspàs a la Generalitat no seria un camí de flors i violes i no volem llençar un missatge erroni'

El regidor portaveu del grup municipal del PSC, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio
El regidor portaveu del grup municipal del PSC, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio

El regidor portaveu del PSC a l'Ajuntament, Xesco Gomar, ha afirmat a l'Entrevista de Mataró Ràdio que cal un solució als problemes històrics de Rodalies, però que el traspàs a la Generalitat no suposaria una millora. Gomar també ha dit que l'increment d'efectius de Mossos d'Esquadra a Mataró continua sent insuficient.
Les declaracions del conseller de Territori Juli Fernàndez divendres a Mataró reclamant el traspàs de les competències del servei de Rodalies per a que la Generalitat n'assumeixi la gestió, han tingut la rèplica del portaveu del grup municipal socialista a l'Ajuntament. En declaracions a l'Entrevista de Mataró Ràdio, Xesco Gomar ha afirmat que cal una solució als històrics retards, però no passa necessàriament per un traspàs de competències.

XESCO GOMAR, portaveu PSC Ajuntament de Mataró
La situació de Renfe i Rodalies al nostre territori és la que ens agradaria? No, en cap cas. Hem de continuar aixecant la veu per tal que els responsables millorin la nostra xarxa? Evidentment. Si la solució, si algú posés damunt la taula el convenciment ple que aquest traspàs a la Generalitat suposaria i seria un camí de flors i violes, encantadíssims. Però com que tots sabem que no és així i no volem llençar un missatge erroni a la ciutadania, el que diem, el que necessitem, és una solució.

Gomar també s'ha referit a la seguretat i a l'increment d'efectius de Mossos d'Esquadra. Ha insisit que continua sent insuficient i que la reclamació continuarà.

XESCO GOMAR
No estem satisfets, clar que no. Perquè la situació és la que és. Mentre hi hagi gent manifestant-se a la nostra ciutat reclamant més seguretat, nosaltres hem de continuar treballant per tal que hi hagin més policies locals i més Mossos d'Esquadra i per a que hi hagi més tecnologia que ens ajudi a assegurar aquesta situació. La reclamació continuarà el mandat que ve. I miri, continuarà damunt la taula sigui qui sigui l'alcalde. Estic convençut.

Tot i la reclamació de més efectius, el portaveu dels socialistes a l'Ajuntament ha assegurat que les relacions entre els cossos policials són bones i també les relacions institucionals.