Vox irromp a l'ajuntament com a 3a força política

La formació aconsegueix 4 regidors convertint-se en el grup que fa un creixement més elevat respecte a l'any 2019

Mónica Lora i José Casado celebrant els bons resultats de les eleccions municipals

De 0 regidors a 4. Vox irromp amb força a l'Ajuntament de Mataró convertint-se en la tercera força política per darrere del PSC i ERC. El partit encapçalat per Mónica Lora ha aconseguit un 12,56% dels vots. Es tracta de la formació que ha fet un creixement més elevat respecte a les últimes eleccions municipals.

L'alcaldable ha dit que, amb els resultats d'aquests comicis, Mataró ha demostrat que vol un canvi i ells saben com fer-lo possible. Lora ha remarcat que Vox ha tingut un vot molt transversal des de diferents barris de la ciutat i gràcies a la ciutadania podran condicionar les polítiques de la ciutat.

Mónica Lora és la quarta vegada que concorre en unes eleccions municipals a Mataró. Les dues primeres (el 2011 i el 2015) ho va fer amb Plataforma per Catalunya, una formació que es va dissoldre el 2019, i fa quatre anys ja com a alcaldable per Vox. Lora, sota la marca de Plataforma per Catalunya, va assolir els millors resultats el 2011 amb un 10,5% dels vots i 3 regidors. L'any 2019, ja com a cap de llista de Vox, no va obtenir representació i va quedar forma de l'Ajuntament de Mataró amb un 4% dels sufragis.