Vox i PP, sense suport per crear una oficina antiocupacions a Mataró

Les dues formacions han presentat al Ple municipal dues propostes de resolució per abordar el problema de les ocupacions a Mataró a partir de la creació d’una oficina antiocupacions. Cap de les dues ha prosperat.

Desallotjament d'un immoble situat a prop de la Via Europa el nombre de 2022 (tvmataró)

Vox i el Partit Popular han portat al Ple d’aquest dijous, el primer ordinari d’aquest mandat, una proposta de resolució similar per tal d’abordar el problema que pateix Mataró en matèria d’ocupacions il·legals. Els dos grups municipals han exposat la necessitat d’actuar amb una major contundència contra les persones que ocupen immobles. Per assolir aquest propòsit a la vegada d’oferir assessorament als veïns i veïnes afectats per aquesta situació, el partit d’extrema dreta ha proposat la creació d’una unitat específica de la Policia Local així com la posada en funcionament d’una oficina antiocupa. Un segon punt compartit en la proposta presentada per la formació encapçalada per Cristian Escribano.

Jose Casado, portaveu de Vox: Veiem que les mesures aplicades per l’antic govern, que coincideix amb l’actual, continuen sent insuficients per erradicar aquest problema que tant li preocupa als nostres veïns per molt que algú, ja no present aquí, manifestés a l’anterior legislatura el contrari.

Cristian Escribano, portaveu del PP: Aquests delinqüents han portat la marginalitat i la delinqüència a les portes de les cases de centenars de veïns de la nostra ciutat que veuen com la resposta de l’administració és escassa o, directament, nul·la. Si bé la majoria d’aquests delictes es cometen a Cerdanyola o Rocafonda, ja no hi ha cap zona o barri de la ciutat que es lliuri d’aquesta xacra.

Cap de les dues propostes ha prosperat ja que només ha comptat amb els vots favorables dels integrants de Vox i del PP. La resta de formacions hi ha votat en contra excepte Junts per Mataró, que en el cas de la proposta dels populars s’hi ha abstingut.

Carlos Garcia, portaveu CUP: La llista que està en espera de la taula d’emergència habitacional de Catalunya està desbordada. Aquí hi ha el vertader problema. Vostès proposen una moció per ajudar als rics, per ajudar els beneficis que uns pocs treuen sobre els drets que usurpen a la majoria.

Alfons Canela, portaveu de Junts per Mataró: Evidentment hi ha dos problemes importants. Hi ha una manca d’habitatge a la nostra ciutat i també hi ha una vulneració de la propietat privada per persones que sense reunir els requisits de vulnerabilitat, ocupen impunement les propietats privades d’altra gent.

Pim Camprubí, portaveu d’ERC: Moltes d’aquestes polítiques ja s’estan fent. L’atenció als propietaris i prevenció de les ocupacions per exemple. Potser no amb aquest nom. Però el nom no sempre fa la cosa. La cosa ja existeix tot i que és susceptible a millorar. La coordinació entre policies pensem que s’està fent d’una forma correcta.

Núria Moreno, regidora de Mataró Segura: Nosaltres tenim un model d’intervenció policial que és referent. La Unitat de Convivència i Civisme està fent una tasca magnífica. Per una altra banda, com a govern hem estat liderant la pressió política per impulsar canvis legislatius i judicials que són molt necessaris i que facilitarien la feina de la policia.

Segons les dades anunciades per la regidora de Mataró Segura, Núria Moreno, durant el Ple d’aquest dijous, aquest 2023 la Unitat de Convivència i Civisme de la Policia Local ha frustrat 249 temptatives d’ocupacions.