Un bicing elèctric i el projecte de la quarta biblioteca abans d'un any

El regidor Xesco Gomar diu a l'entrevista de Mataró Ràdio que 'l'orografia de Mataró obliga a tenir un bicing elèctric' abans d'un any i mig. Anuncia que 'abans d'acabar el mandat presentaré el projecte de la quarta biblioteca'.

El portaveu del grup municipal del PSC, durant l'entrevista de Mataró Ràdio
El portaveu del grup municipal del PSC, durant l'entrevista de Mataró Ràdio

El regidor portaveu del PSC a l'Ajuntament, Xesco Gomar, ha afirmat a l'entrevista de Mataró Ràdio que l'alarmant situació climàtica demostra que cal fer més carrils bici per reduir l'ús contaminant del vehicle privat. Per fer útil el carril bici, però, ha reconegut que cal disposar d'un sistema de bicing elèctric.

XESCO GOMAR
Que l'orografia de la nostra ciutat comporta dificultats i n'hem de ser conscients, amb la remuntada cap a la zona nord de la ciutat, obliga a tenir un bicing elèctric. No podem anar al bicing original que tots vam veure a Barcelona. Crec que hem d'anar a un bicing on aquestes bicicletes siguin elèctriques. Aquest servei s'ha de posar a disposició de la ciutadania. Jo espero que en el proper any, any i mig, estigui a disposició de totes i tots els ciutadans. 

Sobre la quarta biblioteca per la zona nord de la ciutat, Gomar ha explicat que cal fer un estudi sobre l'espai on es podria situar i abans d'acabar el mandat presentarà el projecte.

XESCO GOMAR
Abans d'acabar el mandat hi haurà una proposta que pactarem amb els grups i els veïns. Tinc vàries opcions que hem estudiat amb la Diputació per una qüestió de metres quadrats, ja sabeu que no pots estar a la xarxa de biblioteques de la Diputació si no tens uns mínims condicionats, un d'ells són els metres quadrats. Quan tinguem tot això resolt, que jo espero tenir-ho resolt el primer trimestre, parlarem i explicarem quina és la nostra proposta de quarta biblioteca.

Sobre l'acte del PSC de la setmana passada al Tecnocampus amb l'alcalde David Bote fent balanç del mandat, Gomar ha assegurat que, entre altres coses, serveix per constatar que Bote serà de nou el candidat dels socialistes a l'alcaldia.

XESCO GOMAR
Sobretot per dir que es torna a presentar i tornarà a ser el nostre candidat; com a tal se sotmetrà al judici dels seus militants i les seves bases. Però que es presentarà i és el nostre líder.

Finalment, el regidor s'ha referit a la seguretat i ha tornat a reclamar més Mossos d'Esquadra perquè, ha dit, la Policia Local assumeix constantment competències que no li pertoquen.