Tot a punt per al debat decisiu

tvmataró ha preparat per aquest dimecres una programació de prop de quatre hores que inclou l’últim debat electoral de la ciutat abans de diumenge. Hi participaran sis candidats i comptarà amb taules d’analistes i periodistes

El debat electoral d’aquest dimecres és una de les tres potes del pla de cobertura informativa de les eleccions municipals de tvmataró. Demà a aquesta hora ja estarà en marxa, però la programació haurà començat a les set de la tarda amb una taula d’analistes prèvia formada pel periodista d’aquesta casa Pep Andreu, el cap de redacció del Capgròs, Vern Bueno, i la doctora en Antropologia Bea Ballestín.

A partir de les vuit del vespre i fins a un quart d’onze de la nit, sis dels onze candidats a l’alcadia es veuran les cares als estudis Bis Lligonya. Seran el socialista David Bote, l’actual alcalde; el republicà Pim Camprubí, Sergi Morales d’En Comú Podem, Cristina Sancho de Ciutadans, Alfons Canela de Junts per Mataró i Quim Fernández de Mataró ens Mou qui, tot i no tenir representació actualment, s’ha repartit els drets de propaganda electoral amb Junts per Mataró. 

Tots ells començaran a arribar a les instal·lacions de tvmataró poc abans de dos quarts de vuit a bord de vehicles elèctrics patrocinats per Renault Auser Mataró. Cada candidat podrà anar acompanyat, com a màxim, de tres persones. Només una d’elles podrà accedir al plató abans que comenci el debat i durant les pauses de deu minuts previstes al final de cada bloc. Cada partit tindrà a la seva disposició un espai amb senyal de televisió per no perdre cap detall del debat, que també es podrà seguir -amb entrada lliure- a l’espai habilitat al Foyer del TecnoCampus.

El debat s’estructurarà en quatre blocs: seguretat, Mataró al mapa -sobre l’oferta d’oci i cultura-, Mataró demà -on es tractaran qüestions com l’urbanisme, la mobilitat, l’habitatge, la indústria i la neteja- i impostos -on tindran cabuda el pressupost i la fiscalitat. Dins el plató hi haurà una taula de periodistes formada per Jordi Pujolar, Estel Batet i Carles Prats, que plantejarà als candidats una pregunta conjunta al final de cada bloc. A més, un grup d’analistes valorarà com progressa el debat a les pauses entre blocs. Seran els periodistes Joan Catà i Toni de la Fuente acompanyats del presentador del Mataró al Dia, Francesc Andrés.

El debat arriba en plena recta final de la campanya i es preveu que sigui decisiu per decantar la balança d’aquells mataronins que, a hores d’ara, continuen indecisos.

Oriol Burgada, director gerent de tvmataró: “Anem cap a unes eleccions amb una gran bossa d’indecisos. Pràcticament un de cada quatre mataronins decidirà el seu vot aquests últims dies. Ara només falten quatre dies perquè se celebrin les eleccions i, per tant, és un moment decisiu. Per això aquest dimecres farem una programació especial de quatre hores de directe que mobilitzarà tota la plantilla amb la intenció que tots els candidats siguin capaços d’explicar-nos quines són les diferències entre les seves propostes i programes. Són quatre hores que fem amb un únic objectiu: ser útils a la ciutat”

Cada bloc tindrà una durada de 30 minuts, durant els quals cada candidat tindrà la paraula durant quatre minuts. El primer el podran fer servir per respondre la pregunta inicial que els plantejarà el moderador, el director gerent de tvmataró, Oriol Burgada. Començarà responent el candidat amb menys representació i acabarà el que en té més. Tot seguit hi haurà un debat obert en el que podran utilitzar dos minuts més en total. L’últim minut els servirà per respondre la pregunta de la taula de periodistes.

Després del quart i últim bloc, el debat inclourà un minut d’intervenció per a cada grup. Aquells que no tenen representació al consistori hauran enregistrat el seu minut d’or i els candidats el faran en directe. Tot seguit tancaran la nit els periodistes Joan Salicrú i Laia Sanmiquel amb una anàlisi 1x1 sobre els alcaldables.