Teixidó: "L'exercici que fan de la majoria absoluta no és correcte"

Després de 7 anys de lideratge socialista, Teixidó creu que Mataró s'ha anat convertint en una ciutat cada vegada més grisa amb una sistemàtica de gestió difusa

Francesc Teixidó, portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya -Moviment d'Esquerres, considera que l'equip de Govern format pel PSC i En Comú Podem Mataró no fa un ús correcte de la majoria absoluta. Com ja han comentat els líders d'altres grups municipals en les entrevistes de balanç de l'any polític, el líder del principal grup de l'oposició diu que "no hi ha res que els impedeixi tenir una mica més de mà oberta, ni que sigui per escoltar idees i valorar-les sense menysprear".
Després de 7 anys de lideratge socialista, Teixidó creu que Mataró s'ha anat convertint en una ciutat cada vegada més grisa amb una sistemàtica de gestió difusa. De fet, fa anys, diu, que el govern no presenta el "Pla d'Acció Municipal", un llistat d'accions anual que el govern es comprometia a tirar endavant.

Francesc Teixidó (ERC-MES): "No hi ha forma humana de controlar què fa el Govern. Si no et diuen què faran com pots exigir després que no s'hagi fet?"

Als pressupostos hi han trobat a faltar reptes de futur, com algun auditori o poliesportiu, que transmetin il•lusió a la ciutadania. I les accions realitzades, en canvi, com l'anella ciclista o el paviment de la Plaça Santa Anna, s'han executat, diu, sense consens, de manera precipitada i malament.

Per altra banda, fa anys que Esquerra demana un pacte fiscal per evitar pujades d'impostos electoralistes. Teixidó vol establir una pressió fiscal òptima per la ciutat basada en la renda i els valors dels immobles.

Pel que fa a la problemàtica d'ocupacions il·legals, Teixidó ha dit que ha proposat en algunes ocasions de fer front comú i anar a Madrid a reclamar un canvi legal. D'aquesta manera creu que potser no caldria demanar més efectius de Policia Local.

Francesc Teixidó ha anunciat que no serà el candidat a les eleccions vinents després de més de 17 anys de lideratge polític a l’Ajuntament.