Teixidó deixa l'Ajuntament sense complir 'la il·lusió de ser alcalde'

El fins ara cap d'ERC fa un balanç positiu dels seus anys a l'Ajuntament. En declaracions a l'Entrevista de Mataró Ràdio, ha admès que no haver pogut portar a terme els habitatges amb contenidors el 2007, 'és una de les espines que tinc clavades'

Francesc Teixidó, cap del grup municipal d'ERC, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio
Francesc Teixidó, cap del grup municipal d'ERC, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio

El fins ara cap del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, Francesc Teixidó, deixarà definitivament l’Ajuntament dimecres dia 14 a l’últim Ple Municipal del mandat que ara finalitza. En declaracions a l’Entrevista de Mataró Ràdio, Teixidó ha admès que no ha pogut satisfer el seu desig de ser alcalde.

FRANCESC TEXIDÓ, cap grup municipal ERC-MES

La meva idea i la meva il·lusió era haver estat alcalde de la meva ciutat. Això no ha pogut ser. Però mantinc aquesta il·lusió de que, algun dia, algun candidat d’ERC ho sigui.

Teixidó ha estat cap de llista d’ERC en quatre ocasions. La primera, l’any 2007, quan va entrar en el govern tripartit amb el PSC i ICV. A les eleccions de l’any 2011, però, ERC va quedar fora de l’Ajuntament.

FRANCESC TEIXIDÓ

El 2011 vàrem quedar fora. I es un moment que el recordo amb un enorme disgust. I el grup, l’organització, el partit a Mataró, doncs, els estic molt agraït perquè em van ajudar molt: “Va vinga, tornem-hi!”

El 2015 va tornar a l’Ajuntament amb 4 regidors i va repetir com a cap de llista del 2019 obtenint 8 regidors, els millors resultats dels republicans des de la recuperació democràtica. Francesc Teixidó ha fet un balanç positiu del seu pas per l’Ajuntament.

FRANCESC TEIXIDÓ

Per mi el balança és positiu. Si no, no hagués continuat. I han estat anys, sobretot els primers, que vam estar al govern, en els quals personalment vaig aprendre molt. Probablement, si ara fos al govern, no cometria els mateixos errors que vaig cometre en aquell moment, que era nou i no coneixia gaire com funcionava tota la maquinària municipal.

Teixidó reconeix que té algunes espines clavades. Una de les més destacades és el fet que el seu projecte de construir vivendes amb contenidors no va prosperar quan era regidor d’habitatge.

FRANCESC TEIXIDÓ

Els hi vaig demanar perquè, justament, aquesta era la idea que portàvem a Mataró el 2007, fa 15 anys. Vam poder entrevistar-nos amb algunes famílies i, clar, és això. Això és el que haguéssim pogut fer i que per les circumstàncies no va ser possible. I aquesta és una de les espines que tinc clavades.

Francesc Teixidó és enginyer agrònom. La seva voluntat és dedicar-se al sector agrari i al sector de les energies renovables a partir de combustibles sintètics.