Rocafonda recupera una gran superfície comercial

Serà el segon supermercat Aldi de la ciutat, tindrà uns 1.000 m2 i es construirà a l’edifici industrial en desús de la plaça del Pintor Cusachs. El ple d’aquest dijous ha aprovat la modificació urbanística que ho ha de fer possible

Aldi aterrarà a Rocafonda. Ho farà al número 1 de la plaça del Pintor Cusachs, al capdamunt de l’Avinguda del Perú, on actualment hi ha una fàbrica en desús construïda els anys 50. Per tal de fer possible l’arribada del futur supermercat, el ple municipal d’aquest dijous ha aprovat la modificació del Pla de millora urbana per l’ordenació de volums de la parcel·la per corregir els desajustos que presenta.

El nou establiment tindrà una superfície d’entre 800 i 1.300 m2 que es distribuiran en dues plantes i la seva instal·lació anirà acompanyada de millores a l’entorn. El projecte contempla l’ampliació de la vorera, per afavorir l’accessibilitat i els fluxos d’entrada i sortida, i també una nova zona verda amb espècies autòctones que requereixin pocs recursos hídrics. També es facilitarà l’accés en vehicle privat, tot i que es preveu que la majoria dels clients hi vagin a peu.  

El de Rocafonda serà el segon supermercat Aldi a la ciutat ­-el 2018 la cadena alemanya va obrir el primer al Rengle. Des de l’Ajuntament de Mataró destaquen que dona resposta a una demanda dels veïns del barri i que ha de servir per dinamitzar la zona. Tots els grups municipals han votat a favor de la modificació excepte la CUP, que s’ha abstingut.