Prova pilot per agilitzar la contractació de Policies al Maresme

Aquest projecte pioner a Catalunya s’ha presentat a Mataró amb la presència del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. 12 municipis de la comarca externalitzaran el procés de selecció de Policies Locals i es crearà una borsa d’agents

Aquest migdia el Conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha visitat l'hotel Atenea de Mataró per formalitzar el conveni que permetrà establir un procés de selecció unificat i la constitució d'una borsa de treball de Policies Locals per la comarca del Maresme. Aquesta iniciativa ha de permetre agilitzar la contractació d'agents i reforçar el servei en moments puntuals de diversos ajuntaments maresmencs. El conveni també ha estat signat per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, el Consell Comarcal del Maresme i diferents ajuntaments de la comarca.

Joan Ignasi Elena (conseller d’Interior): Permetrà l'accés a la condició d'agents de la Policia Local a diferents ajuntaments fent una prova per tots, una prova unificada. Paral·lelament, es garantirà l'existència d'una borsa que permetrà que quan hi hagi més necessitats o quan hi hagi un agent que per diferents circumstàncies canviï de municipi, poder recòrrer de forma ràpida a un nou agent.  

Caldes d’Estrac, Sant Pol de Mar, Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar, Canet de Mar, el Masnou, Teià, Calella, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicens de Montalt, Cabrera de Mar i Arenys de Mar. Són 12 els ajuntaments de la comarca que formen part d’aquesta prova pilot. 7 d'aquests trauran a concurs 11 places de Policia Local pròximament. Els altres 5, queden integrats a la borsa.

Andreu Bosch (Conseller Delegat Serveis de Municipis del Consell Comarcal del Maresme): Aquest setembre es desenvoluparan les proves, a la segona quinzena de setembre. Se'n derivarà aquesta tardor, els agents que hauran guanyat l'oposició, s'hauran assignat a les 11 places que han sortit a convocatòria i se'n derivarà la llista d'agents interins que hauran aprovat l'oposició però no hauran obtingut plaça. Al gener, aquests 11 agents aniran a la formació de l'Escola de Policia de Catalunya.

Els agents finalitzaran la formació i es calcula que podran començar a exercir entre l’agost i el setembre del 2023.