Morales repetirà com a alcaldable d’En Comú Podem Mataró el 2023

El líder dels Comuns a Mataró tindrà de número 2 la líder de Podem a la ciutat, Sarai Martínez. Tots dos són regidors a l’Ajuntament pel pacte amb el PSC

El mataroní Sergi Morales repetirà com a candidat d’En Comú Podem Mataró a les properes eleccions municipals. Morales, qui és el líder dels Comuns a la capital del Maresme, tornarà a formar tàndem electoral amb la presidenta de Podem Mataró, Sarai Martínez, qui anirà de número 2 a la llista. Tant Morales com Martínez són regidors a l’Ajuntament de Mataró des de fa tres anys gràcies al pacte de la seva coalició amb el PSC.

L’elecció del candidat d’En Comú Podem Mataró s’ha fet aquest divendres durant una assemblea, que també ha ratificat la coalició. Segons Morales la formació que lidera és “l’única opció d’esquerres i ecologista” de Mataró i per això és “decisiva per governar” a la ciutat. Els objectius de Morales per aconseguir-ho són clars: fer de Mataró una ciutat més “sostenible, cohesionada i segura” i millorar-hi “l’accés a l’habitatge i els serveis públics”.       

"Som decisius per a la governabilitat de la ciutat i seguirem sent decisius a Mataró. Però també som persones:  tenim un projecte, idees i capacitat de governar. A més a més, sabem estar darrere de la pancarta, reivindicant els drets individuals i col·lectius, però també treballant de forma responsable,  sense oblidar els nostres valors", Sergi Morales, candidat d'En Comú Podem Mataró. 

Aquesta serà la segona vegada que Catalunya en Comú i Podem es presenten junts a les eleccions de Mataró. El 2019, va ser la tercera força més votada, amb un 7% dels vots, un resultat clau per poder entrar a l’Ajuntament. Va pactar amb el PSC i va fer-se amb dues regidories. La formació es planteja ara aprofitar el moment actual, marcat per la pandèmia, la guerra a Ucraïna i les crisis del clima i la política, per donar una resposta als ciutadans d’esquerres.   

Gràcies al pacte amb el PSC, Morales és des del 2019 segon tinent d’alcalde a Mataró i regidor d’Ocupació i Empresa. Amb estudis d’Empresarials i d’Administració i Direcció d’Empreses, ha treballat sobretot com a directiu a cooperatives i empreses d'inserció social. Morales, de 43 anys, va ser militant d’ICV i ara és membre del Consell Nacional de Catalunya en Comú.

Informa: B. Doñate / Imatges: O. Debat