Mataró supera les dues ocupacions diàries

Les xifres no paren de créixer i des de principi d'any ja s'han consumat 288 ocupacions a la ciutat i se n'han frustrat un total de 76. La situació preocupa al govern que continua insistint en la necessitat d'aplicar canvis legislatius

Les ocupacions il·legals continuen creixent sense aturador a Mataró. Mataró registra noves xifres de rècord pel que fa a ocupacions il·legals. Des de principis d'any s'han comptabilitzat a la ciutat 288 ocupacions, mentre que se n'han arribat a frustrar un total de 76. Això es tradueix que de mitjana a la ciutat s'hi produeixen més de 2 ocupacions diàries. La situació preocupa al govern, que es manté ferm en reclamar instruccions més clares perquè la policia pugui actuar i també una reforma del codi penal. De fet, Mataró ha estat una de les ciutats impulsores de la declaració emesa recentment de forma conjunta per diverses ciutats de l'Arc Metropolità.

Comptabilitzades per la Policia Local s'han produït 288 ocupacions i hi ha hagut 76 temptatives. Si ho extrapolem amb dades anuals aquest podria ser un any en què se superi amb escreix les dades de l'any passat, que ja va ser un any de record. De fet, ara mateix 288 ocupacions en 4 mesos són més que les ocupacions que es van produir en tot el 2019 o tot el 2020.

Segons el regidor de Seguretat Pública el de les ocupacions és el principal problema que té la ciutat en matèria de seguretat. Explica que la problemàtica es troba tan estesa que acapara molts dels recursos policials de la ciutat, alhora que emet un missatge molt negatiu cap a la ciutadania.

No és només que es mengi molts recursos policials i d'altres serveis o que sigui una porta d'entrada de famílies vulnerables provinents d'altres municipis o fins i tot països , sinó que també és el que suposa pel conjunt de la ciutadania, s'esten un missatge de què qualsevol pot fer el que vulgui.

Catalunya lidera la problemàtica de les ocupacions il·legals d'habitatges, actualment acumula més de la meitat de les ocupacions de tot l'Estat. Un fet, que afirma Jerez, ha de portar a una reflexió col·lectiva sobre què s'està fent diferent aquí a Catalunya perquè les ocupacions hagin esdevingut una problemàtica tan greu.

Informa: A.Gual

Tags: