“Mataró s’ha de fer escoltar davant conflictes que superen l’àmbit municipal”

L’alcalde ha assenyalat les ocupacions il·legals o la situació en alguns barris, com a problemàtiques que sovint s’escapen de l’àmbit d’actuació municipal i que caldrà treballar des de la nova Associació Arc Metropolità

Imatge: Mataró Audiovisual

Generar riquesa per generar ocupació, millorar la imatge de la ciutat i treballar per la seva cohesió social i territorial, són els tres reptes que es van plantejar el govern a principi de mandat i que segueixen vigents avui en dia. Així ho ha explicat l'alcalde de la ciutat, el socialista David Bote, a l'entrevista de balanç de mig mandat feta per Mataró Audiovisual. Bote, explica que per assolir aquests tres reptes, però, cal fer front també a problemàtiques com ara les ocupacions il·legals i la consegüent inseguretat que generen o la degradació de barris com Cerdanyola i Rocafonda. En aquest sentit explica que des de l'Ajuntament s'ha treballat des de tots els àmbits per millorar la convivència, alhora que la modificació del pressupost va incloure una partida especifica per cadascun d'aquests barris per portar-hi a terme accions específiques de millora. Tot i això, Bote reconeix, que molts d'aquests problemes que té Mataró, se surten de l'abast municipal, i reivindica la recentment creada Associació Arc Metropolità, com a agent que ha de donar veu i reclamar solucions a aquestes problemàtiques, compartides per molts municipis de la segona corona metropolitana.

Després d'una pandèmia molt dura, en què la gestió s'ha fet, explica buscant el consens amb totes les forces de l'oposició i altres agents econòmics i socials, principalment a través de la Taula de Reconstrucció Social i Econòmica, cal seguir treballant per la ciutat del futur. En aquest sentit, Bote posa en valor els projectes que la ciutat està treballant per optar als fons europeus Next Generation. Uns fons que haurien de servir per a crear noves oportunitats a la ciutat i recuperar-se de l'impacte econòmic que ha deixat la covid.

Durant l'entrevista, David Bote també va parlar de la reconversió del pla estratègic Mataró 2022 cap al Mataró 2030, per incorporar-hi els nous reptes de l'agenda urbana i de desenvolupament sostenible. Finalment també ha mostrat la seva predisposició per tornar a optar a l'alcaldia, d'aquí a dos anys, en les pròximes eleccions municipals. Tota l'entrevista sencera es pot recuperar al servei a la carta de Mataró Audiovisual.

Informa: A.Gual / L.Sanmiquel