Mataró reclama un marc jurídic per poder aplicar les noves restriccions

A més, l’alcalde de Mataró, David Bote, també ha demanat a la Generalitat que estableixi una normativa clara referent a la limitació horària de les platges i parcs, que no creï confusió entre la ciutadania i que sigui vàlida i uniforme per tota Catalunya

Imatge: Mataró Audiovisual

Davant l’anunci de les noves restriccions per part del govern català, el món municipal ha aixecat la veu, sobretot referent a la limitació de l’accés a parcs, platges i altres espais públics exteriors de dos quarts d’una de la matinada a sis del matí.

En el cas de Mataró, l’alcalde David Bote, a micròfons de Mataró Audiovisual ha reclamat un marc jurídic que empari els ajuntaments a l’hora de fer complir la restricció. A més, també demana que des de la Generalitat es defugin les ‘ambigüitats’ i que dictin normes clares que puguin aplicar-se arreu del territori de manera uniforme per no crear confusió entre la ciutadania.

Per poder fer complir una norma el primer que cal és seguretat jurídica i un marc normatiu clar. Això és el que el món municipal està demanant a la Generalitat. Més enllà d'expressar la seva opinió sobre què és el que caldria fer, que siguin clars i que marquin un criteri per tothom que faci que tots estiguem sotmesos a les mateixes normes, defugint d'interpretacions locals. I alhora, a partir d'aquestes normes clares per tothom, els recursos necessaris per poder-les fer complir.

El malestar del món municipal es va fer evident en el moment que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va donar a conèixer les noves restriccions que podrien entrar en vigor en els propers dies. És per això que aquest dilluns es va produir una reunió entre l’entorn metropolità nord de Barcelona, on Mataró hi va participar, i en la qual es va unificar la petició que es fa des dels consistoris catalans vers les noves mesures. Així resumia la trobada David Bote.

Ahir va haver una trobada de l'entorn metropolità nord de Barcelona, en la qual l'Ajuntament de Mataró hi va ser present, per això també coneixem que de moment, el que sembla que hi ha, són recomanacions. El que demanem és un marc jurídic clar, claredat i també universalitat de les mesures a tot el territori català. 

Finalment, Bote insta a la Generalitat a demanar la col·laboració d’altres administracions com ara el govern espanyol per dictaminar unes normatives clares, transparents i fàcilment comprensibles per la ciutadania.

Informa: L.Sanmiquel