Mataró perdrà 5 ME per la suspensió de l’impost de les plusvàlues

El regidor d’Administració Juan Carlos Jerez afirma que això podria implicar un revés econòmic pitjor que el de la pandèmia i confia que el govern central trobi una solució pels Ajuntaments abans d’acabar l’any

Deixar de cobrar l'impost de les plusvàlues faria que l'Ajuntament de Mataró deixi d'ingressar 5 milions d'euros aquest pròxim 2022. Aquest és el càlcul que ha fet el govern mataroní, després que ahir el Tribunal Constitucional tombés l'anomenat impost de les plusvàlues que cobren els ajuntaments, després de considerar inconstitucionals alguns dels punts que el regulen. Des del govern local, el regidor d'Administració Juan Carlos Jerez considera que de fer-se efectiu definitivament, això suposaria un impacte per l'economia municipal més fort que el de la pandèmia. En aquest sentit afirma que el principal objectiu ara ha de ser fer pinya amb la resta de municipis perquè el govern central trobi una solució al problema abans del 31 de desembre.

La solució hauria de passar per modificar la Llei Reguladora d'Hisendes Locals en aquells punts que han estat declarats inconstitucionals i que aquesta pugui ser aprovada per ser aplicada el pròxim 2022. Per ara l'Ajuntament ja ha deixat en suspens totes les tramitacions de plusvàlua en curs i tampoc en tramitarà de noves. Pel que fa al pressupost per l'any vinent el govern portarà a aprovació inicial els números tal com estaven previstos, a l'espera de poder comptar amb una solució abans del 23 de desembre, data en què el pressupost de l'Ajuntament per l'any vinent serà portat a aprovació definitiva.

Amb la suspensió de l'impost de les plusvàlues i si finalment no hi ha cap alternativa aprovada abans de final d'any, el govern es veuria obligat a revistar el pressupost pel 2022. Això podria implicar també canvis en les ordenances i preus públics.

Informa: A.Gual

Tags: