Mataró i Salt, els dos municipis catalans amb més regidors de Vox

La formació d’extrema dreta ha passat de tenir 3 regidors a tota Catalunya en els comicis del 2019, a 124 aquest 2023. Mataró i Salt són les localitats on més representació han obtingut amb 4 regidors a cada municipi.

Fotografia: acte de campanya de Vox a Mataró (tvmataró)

L’extrema dreta agafa força gràcies als resultats de les eleccions municipals a Catalunya d’aquest diumenge. La campanya centrada en la lluita contra les ocupacions i immigració il·legals ha donat els seus fruits. Els 3 regidors que va aconseguir Vox a Salt als comicis del 2019, s’han multiplicat fins a arribar als 124 obtinguts aquest 2023. Així doncs, els poc més de 150.000 vots recollits els ha permès irrompre en nou de les deu ciutats més poblades del país, una d’elles Mataró.

De fet, Mataró, juntament amb Salt, són els dos municipis on més regidors han sumat amb un total de 4 a cadascun. Per darrere hi ha 8 ciutats on han assolit 3 regidors. Un exemple són l’Hospitalet de Llobregat i Terrassa, segona i tercera localitat amb més densitat a Catalunya; Tarragona, capital de província; Reus, desè municipi amb més població; o Vidreres, on la formació ha batut el rècord de percentatge de vot amb un 26% dels vots. D’altra banda, en 26 municipis la representació obtinguda ha estat de 2 regidors i entre aquests destaca  Barcelona, Lleida o Sabadell, o ciutats del conegut cinturó roig com són Santa Coloma de Gramenet, Cornellà, el Prat, Gavà o Sant Boi.

Pel que fa a la capital del Maresme, a banda dels 4 regidors de Mataró, Vox també compta amb dos representants més a Tordera. A la comarca, són 7.193 els vots aconseguits, el que representa un 4,09% del total. Tot apunta que amb aquests resultats, la formació d’extrema dreta entraria al Consell Comarcal del Maresme amb 1 conseller.