Mataró ha reduït pràcticament una tercera part del deute en els últims anys

La capital del Maresme continua encapçalant els rànquings de ciutats catalanes més endeutades però segons el regidor d’Administració i Bon Govern, Juan Carlos Jerez la baixada del deute ha agafat “velocitat de creuer”

Mataró ha reduït el deute en els darrers 7 anys en gairebé 50 milions d’euros. Tot i això, la capital del Maresme continua figurant com una de les ciutats catalanes més endeutades, amb més de 97milions d’euros. Una dada, que segons el regidor d’Administració i Bon Govern, Juan Carlos Jerez, cal mirar amb perspectiva perquè en termes relatius, Mataró té un deute de poc més de 700 euros per habitant. Una xifra que qualifica de raonable i assegura que anirà millorant en els anys vinents. Jerez detalla que des del 2011 la baixada del deute ha agafat “velocitat de creuer”. Des d’aleshores, afirma, s’ha fet una bona feina en la reducció del deute i que a partir del mandat 2015-2019, a més, s’ha aconseguit recuperar la capacitat d’inversió i de despesa.

Sobre l’afectació de les despeses sobrevingudes de la pandèmia en la reducció del deute, Jerez assegura que aquesta vegada, a diferència de la crisi del 2008, que va impactar durament en els municipis, el govern espanyol manté o millora la previsió de transferències a les comunitats autònomes i ajuntaments. D’aquesta manera, la perspectiva de l’Ajuntament de Mataró és acabar el mandat amb pressupostos que, tot i que continuaran en la línia de la política de contenció i reducció del deute, podran seguir sent expansius.

L’objectiu de l’Ajuntament de cara al pròxim 2022 és que el deute passi de ser del 69% al 65%. A més, també es tancarà el mandat aconseguint sanejar PUMSA i l’EPE Tecnocampus, dues de les que comptaven amb deutes més elevats pels seus actius immobiliaris.

Informa: C.Sánchez/S.Ruiz

Tags: