Mataró es compromet a revisar els plans d’emergència

ERC demanava mesures específiques per evitar situacions de risc arran dels aiguats del 16 de setembre. L’esmena aprovada contempla millorar la implementació d’aquestes mesures i reforçar la seva difusió a la ciutadania

Per primer cop en aquest mandat, un grup de l’oposició ha forçat un ple extraordinari. A proposta d’ERC, la sessió ha debatut al voltant de la necessitat de revisar i actualitzar els Plans d’Actuació Municipal i els Plans de Riscos específics davant d’episodis de forts aiguats com el que es va viure el divendres 16 de setembre. (imatges)

El regidor republicà Pim Camprubí considera que el govern local no va fer prou per “evitar el caos” d’aquell vespre. En aquest sentit, ha reclamat la revisió dels protocols d’actuació en casos d’emergència i la millora de la comunicació per part de l’Ajuntament, a més de mesures específiques per millorar els sistemes de captació i acumulació d’aigua.

Tot i això, el text que s’ha aprovat és una esmena presentada pel govern del PSC i En Comú Podem que no recull algunes de les peticions d’ERC i on es posa de manifest que ja s’hi està treballant en la revisió d’aquests plans.

La resta de grups de l’oposició han aprofitat el ple per fer les seves propostes de millora. Des de Junts per Mataró, Xavier Font ha retret la falta d’implementació dels plans d’emergència i ha recordat la necessitat de crear una oficina de resiliència i de disposar d’un pla estratègic d’infraestructures a la ciutat.

Per la seva banda, Ciutadans defensa que una opció valenta per evitar inundacions com la del Cargol passaria per soterrar les vies del tren.

Informen: Ll.Martínez / L.Cera