L'oposició lamenta que el govern tanqui un altre mandat perdut

Esquerra, Junts per Mataró i Ciutadans critiquen la falta de projectes de futur, la poca visió estratègica i els incompliments del PSC i d'En Comú Podem

Els grups de l'oposició també han fet balanç de mandat i, en aquest cas, la visió és totalment contraposada a la del PSC i d'En Comú Podem. Cap d'ells creu que la ciutat hagi millorat en cap aspecte en els últims quatre anys. El líder d'Esquerra, Pim Camprubí, ha criticat la manca de projectes de futur d'un govern municipal que considera que els ha exclòs de les grans qüestions de ciutat.

Pim Camprubí, cap de llista d’ERC: El govern ha estat incapaç de gestionar eficaçment tot el que és ordinari i tampoc ha emprès grans inversions i projectes de futur de la ciutat. El govern ha tirat pel dret i no ha escoltat massa les nostres propostes. Tenen majoria absoluta i això ha provocat una manera de governar que ha sigut excloent. Ni pensen ni han treballat a favor de la ciutadania, sinó a favor del seu projecte polític. Dels 15 regidors, hi ha 3 o 4 regidors que semblen delegats del PSC amb l'alcalde al capdavant

Uns arguments que també comparteix Alfons Canela. El portaveu i cap de llista de Junts per Mataró ha anat més enllà i considera que l'actual mandat ha estat un temps perdut per a la ciutat.

Alfons Canela: portaveu i cap de llista de Junts per Mataró: Aquest govern municipal li ha faltat lideratge, visió estratègica i un pla a llarg termini i ens hem quedat molt en aquella vella política, que deixa per al final del mandat tots els projectes importants. És una llàstima que, tot i la majoria absoluta que tenen, no hagin pogut arribar a grans consensos de ciutat. Ha sigut un temps perdut. Aquí tocava solucionar la parcel·la de Can Fàbregas amb tot eix de Sant Benet, tocava solucionar Can Cruzate i no fer una política erràtica de les ocupacions.

Ciutadans, per la seva banda, ha posat l'èmfasi en els incompliments i els projectes que no han tirat endavant. Quatre anys, que la portaveu i també cap de llista, Cristina Sancho, queden en blanc.

Cristina Sancho, portaveu i cap de llista de Ciutadans: Ens vam prometre el projecte d'ampliació de l'hospital, una anella verda i un parc d'economia circular i no hi ha res. La zona del Sorrall havia d'estar urbanitzada i amb nous negocis i tampoc tenim res. Pel que fa al famós Corte Inglés, que també havia de venir, el govern porta tot el mandat venent projectes per al solar i el dia d'avui no hi ha absolutament res.