Llavaneres negocia amb l’Estat el retorn de la Casa del Capità

Sant Andreu de Llavaneres engega les negociacions amb el Ministeri de Defensa pel cessió de la casa del Capità General

Sant Andreu de Llavaneres engega les negociacions amb el Ministeri de Defensa per la cessió de la casa del Capità General. L'Ajuntament la vol recuperar per reconvertir-la en un espai social, cultural i educatiu.

Aquest mes de gener,  l’alcalde Nani Mora i regidors del consistori s’han reunit a Madrid amb la Secretaria d’Estat de Defensa per concretar la cessió de la casa d'estiueig de l'exèrcit espanyol al poble de Llavaneres. Amb aquest primer contacte presencial, que va tenir lloc divendres al Ministeri de Defensa, s'obren oficialment les negociacions amb el govern de l'Estat per recuperar la finca. L'Ajuntament la vol recuperar per reconvertir-la en un espai social, cultural i educatiu.

L’Ajuntament llavanerenc ha treballat en el projecte aquests últims mesos amb el suport de la portaveu del grup d’Esquerra Republicana al Senat, Mireia Cortès. Al setembre, el municipi va iniciar la reclamació de la casa de l’exèrcit, un cop l'arxiver municipal, Lluís Albertí, va aconseguir localitzar la documentació que demostra que aquesta finca va ser municipal.

L'antic propietari va cedir la finca al poble de Llavaneres perquè s'hi obrís una escola. Ricard Martí i Martí en va fer donació al consistori el 17 d’agost de 1936, però amb la Guerra Civil la casa va passar a mans de l’exèrcit. Des d’aleshores, l’immoble ha tingut ús residencial d’alts comandaments de l’exèrcit.

Informa: O.Debat