L'exalcalde d'Argentona recorre la sentència que l'inhabilita per l'1-O

Eudald Calvo manifesta que d'aquesta manera guanya temps i pot presentar-se com a cap de llista de Junts a l'alcaldia

L'exalcalde d'Argentona i ara candidat de Junts per a les eleccions municipals del 2023, Eudald Calvo, recorrerà la sentència que el condemna a sis mesos d'inhabilitació per "desobediència greu" per haver impulsat el referèndum de l'1 d'octubre al municipi. Calvo aconsegueix, d'aquesta manera, esquivar el mandat judicial que li hauria barrat el pas i no poder presentar-se com a cap de llista.

La decisió arriba després que els serveis jurídics del partit i el seu advocat valoressin els possibles escenaris que es plantejaven per a l'alcaldable. Un d'ells era no recórrer la sentència i passar la pena d'inhabilitació abans dels comicis del maig vinent.

L'altra possibilitat era presentar el recurs, guanyar temps i esgotar totes les instàncies judicials.

Eudald Calvo (candidat de Junts): Entre tots vam traçar l'estratègia jurídica i al final hem optat per la que sembla la millor opció de cara a poder presentar la meva candidatura a les eleccions municipals. Hem decidit recórrer i esgotar totes les instàncies i intentar guanyar a l'Audiència Provincial perquè som conscients que al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya serà més complicat

Eudald Calvo ha defensat un cop més la seva decepció amb la sentència judicial, ja que la jutgessa considera provat que va donar ple suport al referèndum i va posar a disposició locals habituals dels comicis.

Eudald Calvo (candidat de Junts): Estem decebuts perquè l'alcalde d'Argentona i el d'Alcarràs són els únics condemnats a data d'avui per no haver fet res per evitar el referèndum. Podríem preguntar que van fer els altres 900 alcaldes catalans

A banda de la inhabilitació, la condemna inclou també una multa de 4.500 euros. Amb la voluntat d'esgotar els terminis, Calvo confia que la sentència no esdevindrà ferma, com a mínim, fins d'aquí a un any i mig o dos.

Informa: Ll. Martínez