Les Santes uneixen els grups municipals de l'Ajuntament

Els 5 grups municipals representats al consistori fan una lectura positiva, en línies generals, de l'edició del 2022 de Les Santes

Fotografia: En comú Podem Mataró
Fotografia: En comú Podem Mataró

Els 5 grups municipals representats a l'Ajuntament de Mataró coincideixen en fer un balanç positiu de Les Santes 2022, destacant la implicació de totes les parts per fer de la Festa Major un gran acte de retrobament on la convivència ha estat el signe predominant.

Malgrat la coincidència en l'àmbit general, els grups de l'oposició han posat sobre la taula algunes de les problemàtiques viscudes durant Les Santes.

Alfons Canela, grup municipal Junts per Mataró Crec que la presentació del cartell i la samarreta hauria de ser conjunta, després ha passat el que ha passat. En parlarem en un futur. Pel fa al tema de barres s'haurien de fer contractes amb garanties. L'expansió territorial tampoc ha complert a les expectatives. No és un tema dolent, potser només és que és diferent al que pensàvem.

Anna Salicrú, grup municipal ERC La problemàtica amb les barres, la manca d'assistència a concerts descentralitzats em una aposta on tots els grups municipals hi estem a favor. També el tema de la samarreta, el de la nit del dia 28.

Des del govern es reafirma que hi ha linines que s'han de reformular, com poden ser les barres i la samarreta, que s’ha de seguir treballant per la descentralització de la Festa.

Xesco Gomar, grup municipal PSC Crec que hem d'anar la model de la barres que tenim a la Plaça Santa Anna amb els Capgrossos. El futur passa perquè el moviment associatiu tingui la oportunitat, també, de tenir un increment extra, perquè ells no ens deixaran tirats.

Sergi Morales, grup municipal En Comú Podem Políticament tots estem d'acord que el camí és aquest. Apostar per les entitats locals. També en aquets sentit, hi ha el de la samarreta. Tenim els consensos polítics.

Xesco Gomar, grup municipal PSC  Com podem tacar més la ciutat. Si aquests escenaris és el model definitiu. Si les activitats de cultura tradicional han de quedar-se al centre, o poden també descentralitzar-se.

Un dels aspectes que encara no acaben de generar consens és un dels canvis ja introduïts l'any passat, els Focs des de diferents punts.

Xesco Gomar, grup municipal PSC Considerem un encert apostar per fer els docs des de diferents llocs, perquè hi ha gent que no vol baixar a mar.

Alfons Canela, grup municipal Junts per Mataró És cert que en principi agradava, però hi ha gent que troba a faltar el mètode tradicional, alguns diuen que s'acobla.

Cristina Sancho, grup municipal Ciutadans Hi ha gent que no ha pogut baixar mai a la platja per veure els focs, perquè li queda lluny de casa i considera els focs del centre. Per això considerem que és un encert i que hem de continuar treballant.

Un altre punt de consens durant el debat polític del darrer Directe Santes ha estat a l'hora de valorar la tasca de Claudia Dubé com a directora de la present edició de la Missa de Les Santes.