Les Santes 2023 tindran menys pressupost i s'hi destinaran 650.000 euros

El regidor Xesco Gomar diu a l'Entrevista de Mataró Ràdio que 'Farem Santes, però no costaran el que han costat'. El cost final de Les Santes 2022 ha estat de gairebé un milió d'euros.

El regidor Xesco Gomar durant l'Entrevista de Mataró Ràdio
El regidor Xesco Gomar durant l'Entrevista de Mataró Ràdio

Les Santes de l'any 2023 tindran un pressupost inferior al d'aquest any. Segons el regidor de Cultura, el fet de congelar impostos i alhora augmentar el pressupost municipal, obliga a reduir la despesa en alguns àmbits. El pressupost de Les Santes serà de 650.000 euros, quan aquest 2022 ha estat finalment de gairebé un milió d'euros.

XESCO GOMAR, regidor de Cultura 
Farem Santes? Sí, farem Santes; però no costaran el que han costat. Amb la qual cosa ens haurem d’exprimir més el cap, és la nostra obligació i per això estem aquí. Però on abans gastàvem un milió d'euros, ara en gastarem 650.000. Li dic com a exemple per entendre perquè, havent-hi més pressupost en general, no apujar impostos vol dir continuar amb la mateixa cartera de serveis? Sí, però aquesta cartera de serveis en alguns àmbits s'ha de veure reduïda.
El que hem de veure i el que estem treballant és per intentar reduir els costos d'infraestructures sense que això vagi en detriment de la festa. Però evidentment, a hores d'ara, el pressupost és aquest. 

Gomar ha explicat que el cost real de Les Santes no es pot concretar fins que no s'acaben les festes. En aquest sentit, ha posat l'exemple d'aquest any, quan el pressupost era de 750.000 euros i finalment ha fregat el milió d'euros.