L'Ajuntament incorpora el permís retribuït per dolor menstrual

Mataró és un dels primers ajuntaments on les treballadores podran flexibilitzar 8 hores mensuals per dolors menstruals. La proposta neix d'una moció d'ERC-MES que, després d'una negociació sindical, ha estat ratificada per unanimitat pel Ple

L'Ajuntament de Mataró és un dels primers de Catalunya que incorpora un permís laboral retribuït per dolor i molèsties provocades per la menstruació o el climateri. Aquest permís permetrà que les treballadores del consistori puguin flexibilitzar vuit hores mensuals de la seva jornada, tant de manera continuada com fraccionada. Unes hores que s'hauran de recuperar en els tres mesos següents al seu ús.

La proposta va sorgir d'una moció presentada per ERC-MES al Ple del mes de juny. Després d'una negociació sindical, es va acordar a mitjans de juliol incorporar aquest permís en les condicions de treball del personal funcionari i laboral. Un acord que va ratificar per unanimitat el Ple d'aquest mes de setembre.

L'únic grup de l'oposició que va fer ús del seu torn de paraula va ser el d'ERC-MES. La regidora dels republicans Teresa Navarro va assegurar que aquest nou permís laboral retribuït de menstruació i climateri "significa un avenç per les dones i ajuda a no estigmatitzar aquestes afectacions de salut". Navarro també va afirmar que aquesta mesura també ha de servir d'exemple per la resta d'administracions públiques i empreses privades.

Aquesta mesura agafa referència, entre d'altres, el permís implementat a l'Ajuntament de Girona el passat mes de maig. Fora de Catalunya també s'aplica en altres països com el Japó, Corea del Sud o Taiwan.

 

Informa: S.Ruiz