L'Ajuntament cedeix els terrenys per ampliar el CAP Rocafonda

El Ple ha aprovat per unanimitat cedir una parcel·la de 3.200 metres quadrats a la Generalitat per ampliar l'equipament. El CAP es preveu que creixi en direcció al Camp de Futbol de Rocafonda, on ara hi ha les pistes de petanca

Fotografia: tvmataró

Pas endavant per a l’ampliació del CAP de Rocafonda-Palau. El Ple d’aquest mes de juliol ha aprovat per unanimitat la cessió dels terrenys del centre sanitari al Servei Català de la Salut. Ara, la cessió estarà 30 dies en exposició pública i, si no hi ha al·legacions, d’aquí a un mes es farà efectiva. Aquesta donació és l’últim tràmit que li correspon a l’Ajuntament en relació amb l’ampliació de l’equipament. En total, se cedeix al Servei Català de Salut una parcel·la de 3.169 metres quadrats, formats per l’actual edifici i uns terrenys adjacents. Segons l’última modificació del Pla Especial d’Equipaments Mataró-Nord, l’equipament creixerà en direcció al Camp de Futbol Rocafonda, on actualment hi ha les pistes de petanca. La previsió és que l’edifici acabi tenint una superfície de poc més de 2.500 metres quadrats repartits en una planta baixa i un primer pis.

Una ampliació que, segons la regidora de Bon Govern Anna Villarreal, ha de permetre oferir una millor assistència sanitària als veïns de la zona.

Anna Villarreal, regidora de Bon Govern: Amb una superfície total de 3.169 metres quadrats, format per l’agrupació de l’edifici on actual se situa el CAP de Rocafonda i pel terreny continu segregat amb la finalitat de construir l’ampliació de l’actual edifici del CAP de Rocafonda que ha de servir per a la prestació del servei d’assistència primària i per donar una atenció sanitària adequada i en millors condicions per part del Servei Català de la Salut.

Tots els grups municipals han votat a favor d’aquesta cessió de terrenys que ha de permetre l’ampliació d’un equipament que qualifiquen d’important per la ciutat. Tot i això, els partits de l’oposició han criticat tant la falta d’inversions de la Generalitat com la lentitud del govern municipal a l’hora de cedir els terrenys.

Cristina Sancho, portaveu de Ciutadans: Entre que un no fa el projecte i l’altre no cedeix els terrenys, passen anys i els ciutadans de Mataró están sense nous serveis en CAPs i sense ampliació d’hospitals. Nosaltres demanem que s’accelerin i es retallin tots els procediments que siguin possibles i que hi hagi una millor coordinació entre la Generalitat i l’Ajuntament de Mataró.

Alfons Canela, portaveu Junts per Mataró: És cert que la Generalitat no fa els deures a Mataró i que hi ha una carència d’inversions en l’atenció primària i costa molt que el Departament de Salut concreti inversions a Mataró, tant pel que fa a aquest CAP com pel que fa a la construcció del CAP de Cirera-Molins. Però les dades de totes les actuacions que s’han hagut de fer des de l’Ajuntament de Mataró també demostren que tampoc s’ha actuat amb la diligència deguda.

Francesc Teixidó, portaveu ERC-MES: No puc deixar de comentar una cosa. El PSC de Mataró va fer una campanya molt agressiva fa uns mesos, fonamentada en aquesta deixadesa que ells atribuïen a la Generalitat, i un dels punts fonamentals era justament la no ampliació del CAP de Rocafonda. Un CAP de Rocafonda que justament avui estem cedint els terrenys perquè la Generalitat pugui fer l’ampliació.

L’ampliació del CAP Rocafonda és una de les reivindicacions històriques de la ciutat en l’àmbit sanitari. El juny del 2019 es va fer una primera ampliació provisional, afegint-hi un mòdul annex.

 

Informa: S.Ruiz