La taxa de terrasses es tornarà a cobrar a partir de l'any que ve

Es manté la tarifa del 2020, que s'havia reduït excepcionalment pels estralls que ha patit la restauració per la pandèmia

L’Ajuntament recuperarà la taxa d’ocupació de terrasses de cara a l’any que ve. Es cobraran les tarifes del 2020, després de les reduccions que es van aplicar excepcionalment per les repercussions de la Covid-19.

És una de les novetats que planteja l’avantprojecte de les ordenances fiscals per al 2022, que també recull que les úniques taxes que s’incrementin l’any que ve siguin la de cementiris i els preus públics del Sorrall, dos serveis que presten empreses concessionàries. La pujada serà al 2 i mig per cent.

També es contempla la creació de dues taxes vinculades a bicicletes i patinets. Una nova tarifa quan la grua municipal retiri aquests vehicles de mobilitat personal de la via pública i una altra per la instal•lació d’estacionaments quan els vehicles tinguin ús comercial.

De cara al 2022 es preveu recuperar la bonificació de la taxa de la brossa per l’ús que la ciutadania fa de les deixalleries municipals, que no es contemplava a les ordenances d’aquest any i que s’aplica retroactivament.

Com ja s’havia avançat, no es preveu cap pujada de l’Impost de Béns Immobles (IBI) ni de la resta d’impostos municipals. D’altra banda, el marc pressupostari per al 2022 preveu un augment dels ingressos procedents d’altres administracions.

Més reaccions de l'oposició

Esquerra Republicana ja reaccionava dimecres a la congelació dels principals impostos assegurant que es tractava d'una mesura electoralista i apostant per un pacte fiscal. Avui hem pogut recollir les reaccions a aquest anunci de la resta de grups de l'oposició. Junts per Mataró veu amb bons ulls la proposta d’Esquerra Republicana de crear un pacte fiscal i considera que la congelació dels impostos de l’any que ve és una “notícia esperable”. Pel que fa al possible acord en relació a les pujades de tributs, el regidor de Junts, Xavier Font, ha destacat que caldria tenir clar quins són els impostos que cal pujar gradualment, quins cal pujar o quins prefereixen mantenir. Font afegeix que és important tenir clar quins són els serveis i regular els impostos que cal pagar per oferir-los en condicions.

Ciutadans celebra la congelació dels impostos i es mostra totalment en contra de la possibilitat d’acordar un pacte fiscal. La formació considera que aquesta aposta implicaria pujades sistemàtiques dels impostos que anirien en contra del creixement econòmic de la ciutat. Ciutadans considera un pacte fiscal un “pacte dels perdedors”. La cap del grup municipal del partit taronja, Cristina Sancho, és partidària d’una baixada dels impostos, que seria factible, assegura, si s’incrementen els ingressos i es fan baixar les despeses.