La neteja, la pedra a la sabata d’aquest mandat a Arenys de Mar

El govern ha dirigit el municipi en minoria durant l’últim any, després que la CUP i Arenys en Comú abandonessin la coalició quan ERC va retirar les competències a la regidora de Serveis Municipals i Medi Ambient

El proper 28 de maig els arenyencs podran escollir entre sis candidatures. Dels 16.155 habitants que té el municipi, 12.038 estan cridats a les urnes per renovar un consistori on aquest últim any hi ha hagut moviments.

La recta final del mandat a Arenys de Mar ha estat marcada per la minoria. El passat mes d’agost, el govern liderat per Annabel Moreno es quedava amb sis regidors després que els seus socis, la CUP i Arenys en Comú, trenquessin la coalició. El detonant: l’alcaldessa havia retirat les competències de Serveis Municipals i Medi Ambient a la regidora cupaire Ona Curto. Un punt d’inflexió que ha marcat els últims mesos al consistori. Però en la política sempre hi ha versions diferents. Mentre Moreno es mostra orgullosa per haver tirat endavant projectes malgrat els imprevistos, des de l’oposició el cap de llista de Junts per Arenys, Estanis Fors, parla d’oportunitats perdudes i acusa el govern republicà de vendre fum.

Annabel Moreno, alcaldessa d’Arenys de Mar i candidata a l’alcaldia per ERC: “De l’agost cap aquí hem pogut aprovar tot el que hem portat a ple, que no són poques coses. Per tant, hem passat vuit mesos en la dolça minoria que diuen. Malgrat estar sols hem pogut avançar moltíssim i revertir la situació de manca de neteja que teníem”

Estanis Fors, candidat a l’alcaldia per Junts per Arenys: “El mandat ha estat nefast. El de les promeses incomplertes. Es va dir que hi hauria un porta a porta a tot el municipi que no existeix; que hi hauria habitatge social i no n’han fet cap; que es faria la segona fase del Teatre Principal i encara l’esperen; que hi hauria escola institut i tampoc n’hi ha. Totes aquelles grans promeses per les quals es va fer un pacte tripartit no s’han complert”

El desencant de l’oposició passa, sobretot, per la gestió de la neteja. Tot i que l’alcaldessa assegura que ha millorat des que ella mateixa va assumir les responsabilitats de l’àrea, Fors lamenta que la neteja continua sent una assignatura pendent i, per tant, una prioritat. No és l’únic objectiu de futur que té en ment si s’alça com a guanyador d’aquests comicis. Per la seva banda, l’actual alcaldessa creu que un dels principals reptes passa per la renovació del Mercat Municipal i el seu entorn.

Annabel Moreno, alcaldessa d’Arenys de Mar i candidata a l’alcaldia per ERC: “Tenim una plaça de mercat modernista, meravellosa, on malauradament mai s’ha fet cap rehabilitació. Vam encarregar un projecte de remodelació del mercat, l’aprovarem i li donarem aquesta rehabilitació d’obra però també revitalització del mercat, perquè creiem moltíssim en el potencial que té. Farem que tots els empresaris i emprenedors d’Arenys de Mar puguin desenvolupar la seva activitat al mercat. Però tenim una proposta més ambiciosa, que és fer un canvi de tot l’entorn del mercat perquè sigui per les persones”

Estanis Fors, candidat a l’alcaldia per Junts per Arenys: “Hem d’embellir la part alta de la Riera. Amb la pacificació de la Nacional II, la nostra entrada serà per aquesta zona i és molt millorable. Hem de fer una zona verda molt important, un institut escola, més formació per adults, acabar la segona fase del Teatre Principal, les pistes d’atletisme que són imprescindibles i un camp de futbol 7”

Annabel Moreno, alcaldessa des de 2016, repeteix com a cap de llista d’ERC sota el lema ‘Fem Bategar Arenys’. És l’única dona candidata a l’alcaldia. Aquestes seran les quartes eleccions per a Estanis Fors com a cap de llista de Junts per Arenys. Amb el joc de paraules ‘Arenys tornem + Forts’, l’actual regidor va ser alcalde entre el 2011 i el 2016 i sempre que s’ha presentat a les eleccions ha guanyat, tot i que els pactes li han impedit governar en algunes ocasions.