La Generalitat vol convertir l’aparcament del Port en un ‘Park&Ride’

La intenció és convertir una part d’aquest espai en una zona d’aparcament pels usuaris de Rodalies. Ho ha dit el secretari de Territori i Mobilitat Isidre Gavin abans de reunir-se amb la Taula de Mobilitat del Maresme

La Generalitat vol convertir una part de l'aparcament del Port de Mataró en un aparcament per fomentar el transport públic, també coneguts com a Park&Ride. Així ho ha assegurat aquest dimecres el secretari de Territori i Mobilitat Isidre Gavin abans de mantenir una reunió amb la Taula de Mobilitat del Maresme. La proposta, segons Gavin, s'està parlant amb l'Autoritat de Transport Metropolità (ATM). La seva proximitat amb l'estació de Rodalies de Mataró hauria de facilitar l'accés a més usuaris a aquest transport públic. A més de la seva proximitat amb l'estació, la infrautilització de l'espai entre setmana, quan més gent agafa el tren per anar a la feina o a la universitat, fan que l'espai sigui idoni segons el secretari de Territori i Mobilitat.

Isidre Gavin, secretari de Territori i Mobilitat: Estem treballant amb la idea de poder aprofitar una part de la superfície de l'aparcament del Port de Mataró com a Park&Ride. Perquè a més es complementa: el Park&Ride per a transport públic té una utilització en dies feiners i, en canvi, l'aparcament del Port de Mataró té més demanda en festiu.

La ubicació d'un aparcament d'aquest tipus prop de l'estació de Mataró és una de les reivindicacions de la ciutat en matèria de Mobilitat. El novembre del 2020, la Junta de Portaveus va aprovar per unanimitat una Declaració Institucional que entre d'altres reclamava que s'inclogués aquesta infraestructura al Pla Director d'Infraestructures de l'ATM.

 

Informa: S.Ruiz