La degana de l'Advocacia demanarà suport al Congrés per la Llei d'Ocupacions

Maria Pastor es reunirà amb els partits del Congrés per facilitar el tràmit de la Llei que demana 'desocupacions en 24 - 48 hores, defensa pels veïns afectats i més competències per a la policia local'

Maria Pastor, degana del Col·legi de l'Advocacia, durant l'entrevista de Mataró Ràdio
Maria Pastor, degana del Col·legi de l'Advocacia, durant l'entrevista de Mataró Ràdio

Després d’exposar la problemàtica de les ocupacions il•legals delinqüencials al Parlament Europeu i al congrés celebrat a Màlaga, la degana del Col•legi de l’Advocacia de Mataró viatjarà a Madrid per demanar suport parlamentari per la proposta de llei impulsada des de l’advocacia i que el grup parlamentari plural, a proposta del PDeCAT, podria presentar per a ser debatuda i, si s’escau, aprovada al Congrés dels Diputats. Maria Pastor considera que ara pot ser un bon moment perquè s’ha fet molta feina prèvia.

MARIA PASTOR, degana Col•legi Advocacia Mataró.

Ara ja tenim molta feina feta, molt recolzament. I no s’ha de ser jurista per entendre que volem desocupacions en 24 – 48 hores, quan hi ha delinqüència. Volem també que els veïns es puguin defensar dins d’un procediment judicial de les ocupacions que hi ha en tot el veïnatge i que estan donant tants problemes. I volem també que es donin més competències a les policies locals per a que puguin defensar-se en el tema de les ocupacions il•legals. Aquest és el resum.

Pastor considera que organitzar el Congrés sobre ocupacions a Màlaga ha servit per entendre que el problema no és només de Catalunya, on es concentren el 42% de les ocupacions, sinó que a la resta de l’estat també es dóna i suma un 58%. La degana també valora positivament la seva intervenció en el Parlament Europeu i considera que encara té recorregut i fins tot demana que vinguin a veure com moltes vivendes ara deshabitades s’estan tapiant.

MARIA PASTOR

I una altra cosa que vull deixar clara. Brussel•les, que he vist en alguna notícia que ha dit que no és competent en això, és cert que hi ha un lletrat a la Comissió que va dir que no era competent. Però la resolució d’aquella compareixença queda oberta i s’està fent una investigació. Des de Brussel•les s’ha fet un requeriment, una carta a l’estat espanyol i català per a qeu donin dades sobre l’ocupació a Espanya. És a dir, tirem endavant amb Brussel•les. Això no vol dir que arribem enlloc. I la segona és que vinguin aquí a veure com s'està tapiant Mataró. Perquè aquesta és una altra, s'està tapiant Mataró.

Segons Pastor, les reunions amb els partits del Congrés dels Diputats es podrien produir abans d’acabar aquest mes de juny.