La CUP torna a l’Ajuntament per combatre el seu “gir a la dreta”

Carlos Garcia Cádiz s’estrenarà com a regidor a l’oposició de Mataró després que la formació anticapitalista s’hagi fet amb el 5,41% dels vots

Eufòria a la CUP després d’haver aconseguit un regidor a l’Ajuntament de Mataró en aquests comicis. La formació anticapitalista s’havia proposat entrar el consistori per fer canvis a la capital del Maresme i ho ha aconseguit. Però el seu candidat, Carlos Garcia Cádiz, assegura que, tot i així, els resultats d’aquest 28M tenen un gust “agredolç” per l’entrada de VOX a l’Ajuntament.

El candidat de la CUP veu “molt positiu” que l’esquera independentista torni a ser a l’Ajuntament, justament ara, perquè, segons ha dit, “ha girat a la dreta”. Per a Garcia Cádiz, la CUP serà a l’oposició amb “una veu molt clara”: per evitar que a Mataró “es normalitzi” el discurs de la ultradreta. I ha avisat: no només no hi pactaran, sinó que s’hi enfrontaran sempre que calgui.

La CUP ha tornat a Mataró després que el 2019 quedés fora del consistori i això que portava tres mandats seguits amb presència institucional. Aleshores va ser la sisena força més votada, amb més de 2.600 vots, el 4,7% del total. Però necessitava tres dècimes del llindar establert per obtenir representació municipal. Ara ho ha assolit amb 2.439 vots, el 5,41% del total.

Informa: B. Doñate