La CUP condiciona apujar la taxa de brossa a municipalitzar el servei

El portaveu de la CUP a l'Ajuntament, Carlos Garcia, diu a l'Entrevista de Mataró Ràdio que 'el govern ens ha fet arribar la proposta d'apujar algunes taxes'. Condiciona l'aprovació a inciar 'la municipalització del servei' i esglaonar l'increment.

Carlos Garcia, regidor portaveu de la CUP, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio
Carlos Garcia, regidor portaveu de la CUP, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio

El regidor portaveu de la CUP a Mataró, Carlos Garcia, ha revelat a l'Entrevista de Mataró Ràdio que el govern municipal els ha fet arribar una proposta per incrementar l'import d'algunes taxes i impostos. Garcia ha explicat que la que més pujaria seria la de la brossa. El regidor ha dit que una de les condicions de la CUP per donar-hi suport és municipalitzar el servei.
 

CARLOS GARCIA, portaveu CUP Ajuntament Mataró
Les nostres condicions són dues i són molt clares. La primera, els impostos són necessaris, però han de repercutir correctament en la ciutadania. No ens podem permetre més escàndols com el que hi hagut en els darrers mandants, en els quals la companyia concessionària incomplia diverses clàusules o fins i tot vulnerava alguns drets laborals dels treballadors de l'empresa. Per tant, en aquest sentit apostarem per fer una taxa justa, el màxim de redistributiva possible; és a dir, escalada. I a la vegada, això sí, que comporti el camí cap a la municipalització d'aquest servei. Perquè entenem que el servei públic s'ha de donar, s'ha de pagar justament, però ha d'estar a l'alçada. I l'única manera és que sigui municipal.

Segons Carlos Garcia, la CUP, amb un únic regidor, pot representar el regidor número 14 necessari per decantar la balança en el ple municipal.

CARLOS GARCIA
Algunes persones s'han referit a nosaltres, més correctament o més erròniament, com el regidor número 14, el que realment entre dos blocs pot ser capaç de decantar una majoria. I nosaltres, al final, no ens hem presentat per bloquejar la dinàmica municipal, sinó per contribuir-hi. Però si aquesta relació és recíproca, està per veure. Evidentment, no depèn només de la CUP.

La CUP va recuperar representació a l'Ajuntament a les eleccions del 28 de maig. Carlos Garcia és l'únic regidor d'aquesta formació política al consistori mataroní.