Junts per Mataró posa condicions a un pacte de govern amb el PSC

Enfortir la col·laboració publicoprivada, reformular l'anella ciclista o estudiar la implantació d'una estació d'autobusos són algunes de les línies vermelles que s’hi ha marcat en la negociació.

Les negociacions per formalitzar un acord de govern a Mataró, que lidera el PSC, estan en marxa. Tot i que hi ha diferents escenaris oberts, el pacte que pren cert protagonisme és el que es pugui tancar amb Junts per Mataró, que consolidi un Ajuntament amb majoria absoluta. Les dues formacions s'hi han posat bé des de la mateixa nit electoral, però després d'una primera ronda de contactes, el partit que ja ha mogut fitxa és el d'Alfons Canela.

Junts ha posat sobre la taula un primer document que defineix les condicions per entrar en aquest possible govern de coalició. Unes propostes que no s'allunyen de les que ha defensat durant la campanya electoral i durant el darrer mandat.

Definir grans projectes de futur per a la ciutat que vagin més enllà dels cicles electorals, enfortir la col·laboració publicoprivada i, per exemple, trobar un patrocini per a les Santes són les primeres línies de negociació que ha definit la formació. Unes exigències que el PSC veuria raonables.

Alfons Canela, candidat de Junts per Mataró: "El PSC ens ha manifestat qeu té ganes de poder donar certa estabilitat en aquest mandat; que hi ha propostes nostres que els semblen raonables i que podríem arribar a acords. Esperem que els propers dies puguem trobar aquests punts d’encontre i entrar al govern."

Un llistat que posa especial èmfasi en la necessitat de recuperar l'espai públic. En aquest sentit, Alfons Canela aposta decididament per crear la figura del gerent de seguretat que serveixi per posar la Policia Local al servei del ciutadà, però també per aconseguir que l'actual cos actuï sense concessions i aplicant tolerància zero contra les actituds delictives o que afectin la convivència veïnal.

Per revertir una situació de pobresa crònica que arrosseguen molts barris, Junts creu que la millor recepta és facilitar l'obertura d'activitat econòmica i generar una mobilitat que no vagi en contra d'aquest teixit productiu. Per aquest motiu, Junts per Mataró condiciona l'acord a una reformulació de l'anella ciclista i iniciar els estudis per determinar la viabilitat d'una estació d'autobusos.

Alfons Canela, candidat de Junts per Mataró: "No partim de cap a priori. Si veiem que no podem incidir en totes aquestes polítiques que volem per a la ciutat no signarem cap pacte. Fins que no tinguem ben clares les nostres reflexions en un document per part del PSC no entrarem al govern"

El que sí que té clar Alfons Canela és que Junts no farà govern amb el PSC amb un xec en blanc o un simple acord de bones intencions com creu que s'ha fet en altres ocasions.

 

LES 10 PETICIONS DE JUNTS PER MATARÓ

Definir projectes a llarg termini.

Col·laboració público-privada.

Redacció del nou Pla General d’Ordenació Urbana.

Pla d’infraestructures de la ciutat

Millora de l’eficiència organitzativa de l’Ajuntament.

Creació de l’Oficina de la Rehabilitació.

Implicar els col·legis professionals en la tramitació de llicències.

Creació de la figura del gerent de seguretat.

Reformular l’anella ciclista

Creació d’una estació d’autobusos