Junts i ERC critiquen la poca previsió i els canvis del pla de l'Anella Ciclista

Els grups municipals preguntaran avui al ple si s’ha fet una simulació de fluxos de trànsit i quins canvis s’han efectuat sobre el disseny inicial del Pla

Poca previsió, mala comunicació i canvis unilaterals del Pla de Mobilitat consensuat. Aquestes són les deficiències que manifesten Junts per Mataró i ERC-MES respecte al projecte de l’Anella Ciclista i que avui porten al Ple Municipal en format pregunta. Alfons Canela, portaveu de Junts, creu que s’hauria d’haver fet un estudi previ de fluxos de trànsit, tenint en compte el recorregut dels autobusos i els equipaments de cada zona, com escoles o pavellons. Les afectacions es fan evidents, diu, a plaça Espanya. Canela diu que assegura preguntar-se si Mataró està preparada per deixar el cotxe enrere completament.

Per la seva banda, Francesc Teixidó, portaveu d’ERC, assegura que hi ha enormes diferències entre el plantejament del pla acordat, plasmat al Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS) i l’execució final de les obres en alguns trams. També posa l’exemple de Plaça Espanya, un dels punts definits com a alta intensitat de trànsit que no correspondria  al dibuix del pla.

Els dos grups municipals comparteixen la idea de realitzar una campanya didàctica, de difusió i d’explicació d’aquest canvi de model de mobilitat que comporta, entre d’altres, canvis d’usos de la calçada i de l’espai d’estacionament.