Junqueras dona suport als “repressaliats per l’Estat” en un acte a Mataró

El líder republicà ha fet costat d’aquesta manera al mataroní Pol Serena i als altres joves independentistes que han de ser jutjats els propers dies

Acte reivindicatiu aquest diumenge a Mataró per donar suport als joves independentistes que han d’anar a judici en breu acusats d’enfrontaments amb la policia, entre ells, el mataroní Pol Serena, que serà jutjat el proper 19 de juliol. L’acte ha tingut lloc al Pati del Cafè Nou i ha comptat amb la presència del president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras. El líder republicà ha assegurat que l’Estat espanyol “persegueix” tots aquells que “són capaços de construir grans majories” i ha demanat als encausats que “resisteixin”, perquè no els deixaran “sols” i perquè els “repressaliats” – com els ha dit- són “imprescindibles per assolir la independència de Catalunya”.

L’organització de l’acte ha anat a càrrec del Jovent Republicà, Pública a Judici i el grup de suport Pol Absolució, tres formacions independentistes que veuen aquests encausaments com a una conseqüència directa de “la repressió de l’Estat” espanyol. Al seu parer, ara “cal activar la solidaritat més que mai” i fer costat a tots els encausats, sobretot aquells que aniran a judici en pocs dies. 

És el cas del mataroní Pol Serena, acusat de desordres públics i atemptat a l’autoritat durant la manifestació de la vaga general del 2019 a Barcelona. Després de mesos de campanya, reclamant la seva absolució, el jove serà jutjat el 19 de juliol a l’Audiència Provincial de Barcelona amb la incertesa de si li rebaixaran o no la pena que li demana la Fiscalia: vuit anys de presó.   

Els altres encausats que aniran a judici en breu són 11 estudiants que el 15 de març del 2018 van encadenar-se a Barcelona per reclamar una rebaixa de les taxes universitàries. La protesta va acabar amb un desallotjament policial i la Fiscalia els demana un any de presó per resistència a l’autoritat i multes de més de mil euros. Aquest divendres seran jutjats a la Ciutat de la Justícia. David Barnet, un dels encausats, ha insistit que cal lluitar contra “la repressió”.

A l’acte també han participat Kènia Domènech, portaveu del Jovent Republicà, i Laura Roger, militant del moviment estudiantil, entre d’altres ponents.

Informen: B. Doñate i J. Méndez

Tags: