Illa: ''La Generalitat no pot fer la política de la CUP'' en seguretat

El primer secretari del PSC demana tolerància zero amb les ocupacions i dona suport als cossos policials

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha donat ple suport als cossos policials, tant Policia Local com Mossos d'Esquadra i els cossos i forces de seguretat de l'estat i ha defensat tolerància zero cap a les ocupacions d’habitatges, de les que ha dit que no poden ser "ni amb C ni amb K". Ho ha dit a l’entrevista de Mataró Ràdio que s'ha enregistrat aquest matí als estudis Bis Lligonya i que es podrà seguir dilluns, a partir de les 8.30h del matí, tant per Mataró Ràdio com per Tv Mataró.

"Tres de cada quatre trucades que em fa l'alcalde Bote són per temes de seguretat. Les ocupacions no, ni amb K ni amb C. Si algú té un problema d'habitatge ha d'anar al seu ajuntament i en tots els casos se'ls dona una solució. Si en algun cas hi ha un error es denuncia i es corregeix."

"Cal donar ple suport cap als agents de l'autoritat, ja siguin Policies Locals, Mossos d'Esquadra o agents dels cossos i forces de seguretat de l'estat. Aquí jo sóc crític amb el govern de la Generalitat, perquè fan la política de la CUP." Al barri de Rocafonda la policia té l'autoritat amb la contundència que sigui necessària."

Illa aposta per la regeneració de platges al Maresme com a actor econòmic que aporta riquesa

Salvador Illa aposta per la regeneració de les platges i el manteniment d’aquests espais més enllà de les possibilitats d’oci que ofereixen. En aquest sentit, ha dit que són també un factor econòmic que aporten riquesa i que precisament, Mataró és més rica per ser una ciutat litoral. Justament aquestes platges s’han de regenerar periòdicament per la pèrdua de sorra, a causa dels temporals.

"Les platges són espais d'oci, però també font de riquesa, s'han de cuidar i regenerar, i Mataró és més rica per ser ciutat litoral. No s'ha de fer amb mesures que necessitin accions cada tres anys, però se les ha de posar en valor perquè generen riquesa."

"La via del tren cal millorar-la, però cal veure i apamar, en consens amb el territori què cal fer. Ningú posa en dubte que cal fer canvis a la línia."

Ho ha dit durant la visita que ha fet aquest divendres a Mataró, on ha signat al llibre d’honor de l’Ajuntament i on, després ha visitat alguns dels espais on es desenvolupen projectes destacats de ciutat.