Gomar: 'és viable' fer el Parc Circular i moure el jaciment visigòtic

El regidor del govern municipal diu a l'Entrevista de Mataró Ràdio que 'els tècnics de la Generalitat han visitat les restes arqueològiques de Ca la Madrona'. Afegeix que, 'fins ara, les converses que hem tingut és que és viable'.

El regidor Xesco Gomar durant la seva intervenció a l'Entrevista de Mataró Ràdio
El regidor Xesco Gomar durant la seva intervenció a l'Entrevista de Mataró Ràdio

El regidor Xesco Gomar ha revelat a l'Entrevista de Mataró Ràdio que els tècnics de la Generalitat ja han visitat les restes arqueològiques del jaciment de Ca la Madrona, descobertes en el solar del Polígon Mata - Rocafonda on s'ha de construir el Par de l'Economia Circular. Gomar ha afegit que l'Ajuntament ha presentat la proposta per fer compatible la construcció del Parc amb la conservació de les restes i que aquestes siguin visitables, però no en el mateix lloc on estan situades. El regidor ha afirmat que la proposta "és viable". En referència a les entitats i persones que signen el manifest "en defensa de Ca la Madrona", Gomar ha dit que cal conjugar la construcció del Parc de l'Economia Circular on està previst i conservar les restes per ser visitables i no "situar-nos en la radicalitat que es quedin on estan".

XESCO GOMAR, portaveu PSC Mataró

Crec que estem parlant de que aquestes restes han de ser visitables i que necessiten una inversió per part de l'Ajuntament per tal de que siguin visitades i visitables. I en això estem. Però, alhora, també volem que aquest Parc de l'Economia Circular sigui una realitat. Hem apostat molt fort tots els municipis del Maresme que formen part del Consorci de Tractament de Residus Sòlids del Maresme. Els diners amb que s'ha comprat el solar i es fa la inversió -més enllà dels fons europeus- són dels 28 ajuntaments del Consorci. Jo crec que, situar-nos en la radicalitat de "només hi ha una sortida que és que quedin on estan"... Crec que el que hem d'intentar és conjugar, que és proposar a la Generalitat una sortida perquè ens diguin si és viable o no. Fins ara, les converses que hem tingut és que és viable. Jo, fins que no ho vegi en un paper, aprenent del passat, no diré que és viable. Però, sembla ser que és viable.

La Generalitat ha vingut a veure aquestes restes i hem pogut parlar de quina és la nostra proposta, que conjuga la possibilitat de les dues coses. I en base a aquesta proposta veurem quina és la proposta per escrit de la Generalitat.

Xesco Gomar ha avançat que el dia 27 hi ha convocada Comissió Informativa de l'Ajuntament i després es farà una roda de premsa per explicar els detalls de tot el que té a veure amb Ca la Madrona. I s'ha referit als condicionants de la construcció del Parc de l'Economia Circular.

XESCO GOMAR

Quan hom presenta un projecte als Fons Next Generation, la possibilitat de moure coses és bastant nul·la. No hi ha solars de les dimensions que requereix el Parc de l'Economia Circular a Rocafonda. Potser, i dic potser, sí que n'hi ha en alguna altra part dela ciutat. Però, de veritat volem perdre aquesta inversió per Rocafonda?. Suposaria començar de zero el projecte. Suposaria perdre aquesta inversió dels Fons Next Generation.

D'altra banda, el regidor considera una oportunitat per a Rocafonda el fet de disposar del Parc de l'Economia Circular i el jaciment arqueològic de Ca la Madrona. I es mostra sorprès perquè hi hagi qui "creu o pensa que s'ha de descartar aquesta inversió perquè hem de deixar tot el que hem trobat, allà"