Gabriel Rufián presenta el seu últim llibre al Nou Parc Central de Mataró

L’exposició d’”El 15M facha” conclou el cicle “Primavera Republicana”, que ha exposat les línies mestres de l’actuació política del partit

Imatge: Mataró Audiovisual

Esquerra Republicana de Catalunya va tancar el passat divendres el cicle de presentacions “Primavera Republicana” a Mataró amb el llibre “El 15M facha”, del diputat Gabriel Rufián. L’acte, que va celebrar-se al Nou Parc Central i va aplegar 100 persones, va comptar amb la participació de l’autor del llibre, la diputada al Congrés Marta Rosique i l’historiador Andreu Pujol, que va centrar el seu parlament en la comparació de la dreta espanyola amb la seva homòloga europea. Alguns membres del grup municipal d’ERC-MES i el regidor d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament de Mataró, Sergi Morales, van assistir a la presentació. Al final de l’acte, Rufián va exposar davant de càmera el perquè d’”El 15M facha”.

Marta Rosique, periodista i també parlamentària al Congrés, va ser la moderadora del debat. En el seu discurs, va reflexionar sobre la confrontació social entre les persones i el paper dels polítics en un moment d’auge de l’extrema dreta. (També a preguntes dels mitjans, va exposar quina és l’estratègia per “combatre-la”.)

L’acte es va veure obligat a aturar-se just al començament, quan un grup de joves unionistes va cobrir l’escenari amb fum vermell i groc i va fer sonar l’himne d’Espanya. No és la primera vegada que Rufián viu un intent de boicot durant un acte públic; l’últim va ser el mes de maig, quan un col·lectiu feixista el va escridassar a Dénia.

Informa: E.Sitjà / M.Castilla