Fil a l’agulla per endurir les penes de furts multireincidents

L’Alcalde de Mataró demana des de fa mesos el canvi legislatiu. Un 50% de les persones detingudes el 2021 a la ciutat tenien antecedents

El Congrés dels Diputats inicia el tràmit de modificació de la llei sobre transaccions financeres per endurir les penes de les persones multireincidents de delictes de furts. Aquesta proposta, plantejada pel PSOE i el PDeCAT, preveu penes d’entre 6 i 18 mesos de presó pels delinqüents que cometin aquests delictes més de 3 vegades i l’import acumulat sigui superior als 400€. Fins ara els furts per un valor sostret inferior a aquesta xifra només es castigaven amb multes econòmiques.

La multireincidència és, precisament, un dels temes que preocupa més al govern local. L’alcalde de Mataró, David Bote, ja havia demanat una reforma del Codi Penal que permetés portar a presó els delinqüents reincidents.  I és que el 50% de les persones detingudes a Mataró el 2021 tenien antecedents penals i el 20% havien estat detingudes més d’una vegada. En el primer quadrimestre del 2022 la reincidència es va mantenir a la capital del Maresme i un 9% dels detinguts ho havien estat en més de 3 ocasions.

L’Alcalde de Mataró s’ha reunit aquest matí amb Francisco Aranda, portaveu de Justícia dels socialistes al Congrés dels Diputats, per reclamar novament aquest canvi legislatiu. Aranda també ha passat pels estudis de Mataró Ràdio. Demà a dos quarts de 9 del matí es podrà veure i escoltar l’entrevista sencera per tvmataró i Mataró Ràdio.

Francisco Aranda, portaveu de Justícia dels PSOE: "És posar fre a aquesta situació i donar un missatge a aquest col·lectiu que a vegades poden pensar que actuen amb impunitat".

Es preveu que en el pròxim ple que se celebri a la Cambra Baixa la reforma vagi a votació i, tot seguit, passi al Senat per ser aprovada definitivament abans del mes d’agost.

Tags: