Escribano (PP) diu que 'si Morales se sent incòmode amb el pacte, pot dimitir'

Cristian Escribano, portaveu del PP, considera que Sergi Morales (En Comú Podem), hauria de dimitir 'si sent incòmode amb el pacte del PP amb l'alcalde'. I parla de Míriam Nogueras (Junts): 'És intolerant, insulta les creences relacionades amb Espanya'

Cristian Escribano, portaveu del PP a l'Ajuntament, durant l'Entevista de Mataró Ràdio
Cristian Escribano, portaveu del PP a l'Ajuntament, durant l'Entevista de Mataró Ràdio

El cap del grup municipal del Partit Popular a l'Ajuntament de Mataró, ha afirmat a l'Entrevista de Mataró Ràdio que Sergi Morales pot dimitir si se sent incòmode amb el pacte signat entre l'alcalde i el propi Cristian Escribano per aprovar les ordenances municipals.

CRISTIAN ESCRIBANO, cap grup municipal PP Mataró.----
Si se sent incòmode amb aquests pactes que hem arribat i que ha de complir sí o sí, perquè formaran part del Pla d'Acció Municipal, té l'opció de deixar el govern municipal. Si realment posa per davant els seus principis, pot presentar la seva dimissió. Però, si posa per davant la cadira, evidentment no dimitirà. Perquè per moltes performances que faci i per molt que parli pels seus militants, al final privarà el fet de seguir de segon tinent d'alcalde. I això és al final la veritat.

En relació amb la carta que va adreçar al diputat socialista mataroní Juan Carlos Jerez per a que votés no a la investidura de Pedro Sánchez, Escribano diu que entén que el diputat està sotmès a la disciplina de vot, però li dol que no li fes cas.

CRISTIAN ESCRIBANO
Em va adreçar una resposta. La relació és molt cordial. I em dia que no, que creia que era l'opció correcta. Jo entenc que hi ha una cosa a Espanya que es diu disciplina de vot, disciplina de partit, que ell l'ha d'acatar, i més sent tan recent al Congrés dels Diputats, però em dol. Jo li deia també a la carta, no només el PP va patir moltíssim durant els mesos al voltant de l'1 d'octubre, el Partit Socialista també va patir molt, i aquí a Mataró especialment.

Pel que fa a la maresmenca Míriam Nogueras, portaveu de Junts al Congrés, Escribano diu que no li va enviar cap carta perquè és una persona intolerant. I s'ha referit a ella dient que va deixar tirats els mataronins amb la seva candidatura fantasma a les eleccions municipals de 2019.

CRISTIAN ESCRIBANO
És una persona bastant intolerant. No té cap respecte pels símbols, encara que siguin d'un país que ella considera estranger, però no té cap respecte per la bandera ni per la Constitució. Insulta sistemàticament totes les creences que no siguin seves i que tinguin qualsevol mínima percepció de ser d'Espanya. I no li he adreçat cap carta perquè considero que hi ha poc a parlar amb la senyora Nogueras. De fet, esperava haver coincidit més amb ella abans de que deixés tirats els mataronins amb la seva candidatura fantasma de les eleccions municipals de 2019. No va ser possible.

Per últim, Escribano ha explicat que esperen explicacions del govern municipal per decidir què es fa amb relació al jaciment de Ca La Madrona, però que "el Partit Popular està per preservar el patrimoni de la ciutat, però també per fer-ho compatible amb la prosperitat econòmica".