Escollits els 5 projectes guanyadors dels pressupostos participatius

L’Audiència Pública ha donat a conèixer les propostes populars que es duran a terme l’any que ve per un valor d’1,5M d’euros

Mataró destinarà 1,5 milions d’euros a adaptar les escoles al canvi climàtic (750.000€), instal·lar més horts urbans (350.000€), habilitar aparcaments gratuïts (200.000€), millorar el Parc del Turó de Cerdanyola (100.000€) i fer passos de vianants intel·ligents (70.318€).

Aquestes són les 5 propostes guanyadores dels 18 projectes presentats als pressupostos participatius de l’any que ve. El resultat, decidit per 1.649 vots, s’ha fet públic aquest dijous en el marc de l’Audiència Pública.

L’acte, que ha tingut lloc per primera vegada a l’Espai Mataró Connecta, ha servit per presentar les línies mestres del pressupost del 2023. En aquest últim any de mandat, l’alcalde de Mataró, David Bote, ha destacat els 92 milions d’euros que s’han invertit a la ciutat durant aquests 4 anys.

David Bote, alcalde de Mataró: "Al llarg d'aquests 4 anys haurem aportat 92 milions d'euros per incrementar el valor de la nostra ciutat, posar-la al dia i per fer inversions i transformacions que milloren la vida dels nostres veïns i veïnes".

L’Audiència Pública ha acabat, com és habitual, amb un torn obert de paraula entre la ciutadania. Algunes de les preocupacions exposades han estat la seguretat i les ocupacions, la neteja i la recollida de la brossa, l’incivisme i els botellots. També han reclamat accions com la millora de l’enllumenat, la retirada d’amiant d’espais municipals, l’ampliació del CAP Rocafonda, la reforma del parc de la Llàntia o la mobilitat; fent èmfasi en l’adequació de boreres per persones amb mobilitat reduïda i la retirada de barreres arquitectòniques.

Informa: J.Peñaranda