ERC vol que Mataró visqui de cara al mar

El grup municipal presenta una proposta a llarg termini per aprofitar la platja i el port durant tot l’any impulsant activitats recreatives, esportives i educatives

Fa setmanes que el cap de llista d’ERC per a les properes eleccions municipals, Pim Camprubí, exposa les idees que ha cuinat amb el seu equip amb l’objectiu, diuen, d’il·lusionar Mataró. Les anomenen ‘propostes estrella’ i són projectes que esperen poder implementar durant el proper mandat des del govern. Aquest dissabte Camprubí ha presentat una proposta centrada en aprofitar al màxim els recursos marítims de la ciutat. Sota el nom ‘Mataró, platja i mar durant tot l’any’, el grup municipal vol promoure activitat al front marítim més enllà de l’estiu. 

Pim Camprubí, cap de llista d’ERC: “L’objectiu és aprofitar una infraestructura com el Port, el clima ideal que tenim, la platja i la façana litoral perquè estiguin al servei de la ciutadania i d’aquells que ens visiten durant tot l’any. No podem dir que la ciutat estigui d’esquenes al mar, però no aprofitem tot el port, la sorra… Són de franc, un pavelló esportiu gegant i a l’aire lliure”

Es tracta d’una proposta múltiple que vol explotar quatre àrees. A nivell familiar i recreatiu tenen en ment un programa d’activitats que estarien guiades des de l’Ajuntament com ara caminades. 

En clau esportiva consideren que s’han de potenciar el submarinisme, l’esport a la platja o la natació a mar obert, però també la pràctica de la vela i el rem, disciplines que ja compten amb entitats a la ciutat. En aquest sentit, preveuen la instal·lació fixa d’un cobert per acollir-hi embarcacions. 

La tercera pota del projecte aposta per involucrar tots els centres educatius de la ciutat, inclòs el TecnoCampus, en la pràctica esportiva al Port i el mar, de la mateixa manera que les escoles del Pirineu fan activitats relacionades amb l’entorn de muntanya. Això implicaria millorar i augmentar mòduls relacionats amb la construcció i l’arranjament d’embarcacions.

Tot plegat esperen que repercuteixi en l’economia, el comerç i la indústria de la ciutat. 

Camprubí ha presentat aquesta proposta des del braç del Port i acompanyat del conseller de Territori, Juli Fernàndez Olivares, a qui ha demanat accelerar la pacificació de la Nacional II per convertir la via en un pont entre la ciutat i la façana marítima. 

Juli Fernàndez Olivares, conseller de Territori: “El govern de la Generalitat, en els seus pressupostos, té instruments per tal davançar en la integració de la Nacional II. En paral·lel, amb la C-32 i els seus accessos. És un projecte de tota la comarca, des del Baix fins a l’Alt Maresme que creiem que és estratègic per tal d’anar millorant la vida de la ciutadania, en aquest cas vinculada a la mobilitat. Estem avançant i fent passes perquè sigui una realitat”

Des d’ERC reclamen un canvi de visió sobre la ciutat. La dimensió de la nova proposta la converteix en un repte que aniria més enllà d’un mandat per, d’aquesta manera, convertir Mataró en un referent en els esports de litoral.