ERC proposa un pacte fiscal per impedir "l’ús electoralista" dels impostos

Després de l’anunci del govern de congelar els impostos els propers dos anys, el principal grup de l’oposició considera que les pujades i congelacions dels tributs haurien de quedar al marge dels interessos electorals dels partits de govern i que un acord

ERC reclama un pacte fiscal entre partits per evitar que els impostos s’utilitzin com una eina electoralista. Així ho ha plantejat al cap del grup municipal d’Esquerra Republicana, Francesc Teixidó, a la tertúlia del programa El Mirador, arran de l’anunci de congelació d’impostos de cara als dos anys vinents. El principal grup de l’oposició és partidari d’establir unes pujades fixes anuals, que es podrien equiparar a l’IPC, en un termini d’anys determinat. De tota manera, Teixidó assenyala que el govern municipal sempre s’ha mostrat contrari a la possibilitat de pactar les pujades d’impostos.

El cap del grup municipal d’Esquerra, Francesc Teixidó, assegura que la manera de procedir de l’executiu municipal ha estat “de manual”, pujant els impostos el primer i segon any just després de les eleccions i congelant-los els dos anys previs als següents comicis. Una manera que garantiria que les pujades no penalitzin al partit de govern.

Des d’Esquerra també lamenten que el finançament dels ajuntaments depengui tant de tributs com l’IBI.

Informa: C.Sánchez