ERC proposa ampliar el parc d’habitatge públic recuperant pisos buits

Els habitatges tant poden ser de petits propietaris com de la Sareb o de grans tenidors. L’objectiu és disposar de més habitatge per joves, gent gran i famílies vulnerables i reduir la llista d’espera de la mesa d’emergència habitacional.

Fotografia: Pim Camprubí, acompanyat del diputat al Parlament Pau Morales, exposa les propostes d'ERC en matèria d'habitatge (tvmataró)

L’habitatge és un dels reptes que entoma la ciutat de cara als propers anys. Joves sense capacitat per emancipar-se, famílies vulnerables que han d’esperar molts mesos per accedir a un habitatge social, gent gran que no pot assumir el cost d’un lloguer o pisos buits desaprofitats. Aquestes són només algunes de les casuístiques que Esquerra Republicana vol solucionar si obtenen prou representació per governar el proper 28 de maig.

Pel que fa al seu candidat, Pim Camprubí, denuncia que durant els últims 8 anys hi ha hagut “inacció” per part del govern actual. En aquest sentit, critica que des del consistori no s’hagin desplegat més polítiques en matèria d’habitatge.

Pim Camprubí (candidat a l’alcaldia d’ERC): Des de Mataró tenim competències i les hem d’exercir. Hem de fer habitatge dotacional pensant en els més desfavorits. També hem de fer habitatge pensant en gent jove i gent gran. Per gent jove han de ser habitatges modulars i per gent gran han de ser habitatges amb serveis. Hem de seguir exigint a la Sareb que els centenars de vivendes, aquelles parcel·les que es poden edificar, aquells edificis que estan inacabats... es traspassin i puguin ser gestionats des del municipi.

Pel tal d’augmentar el parc públic d’habitatge de la ciutat, Pim Camprubí proposa continuar fent créixer el projecte ‘Lloguem’. Per promoure que els propietaris posin al mercat pisos que puguin tenir buits, l’alcaldable d’ERC aposta per oferir-los incentius.  

Pim Camprubí (candidat a l’alcaldia d’ERC): Des de l’Ajuntament de Mataró es pot avalar el cobrament amb els propietaris que posin a disposició els seus habitatges, es poden subvencionar les reformes i es poden donar subvencions a joves que es vulguin emancipar. Tot enfocat en el programa ‘Lloguem’. Així els propietaris tindran confiança en posar els seus habitatges a disposició de l’Ajuntament.

Camprubí ha comparegut aquest dilluns al matí per explicar les propostes de la formació en clau d’habitatge, acompanyat del diputat al Parlament, Pau Morales. En el seu cas, Morales ha anunciat que la Generalitat, a banda de sancionar o expropiar pisos a grans tenidors, també construirà 10.000 habitatges socials arreu de Catalunya en els propers 3 anys.

Pau Morales (diputat d’ERC al Parlament): Estem començant a fer els deures perquè no ens torni a passar la realitat que tenim ara que és que estem patint allò que no s’ha fet en els darrers anys perquè les polítiques d’habitatge tarden temps. Per tant, estem posant en marxa aquesta mobilització de 10.000 habitatges d’ús social per evitar que en el futur tinguem la llista d’espera que tenim actualment a les meses d’emergència.

Els 10.000 pisos protegits es distribuiran en un mínim de 82 municipis de Catalunya. Pel que fa al Maresme, el govern té previst impulsar 566 habitatges de lloguer social tant a través de la promoció directa com dels ajuts a la promoció.